I SVING: Michelle Forsland fra Sofiemyr gjør det skarpt på golf-college i USA, og vant denne uken sin første turnering.
I SVING: Michelle Forsland fra Sofiemyr gjør det skarpt på golf-college i USA, og vant denne uken sin første turnering.

Til topps i USA

Sofiemyr-jenta Michelle Forsland (20) gikk helt til topps i sesongens første collegeturnering i golf denne uken.

Publisert

Forsland kombinerer utdannelse med golfsatsing ved Jacksonville University i Florida, og har i høst begynt på det andre av fire studieår. I fjor ble hun kåret til «Freshman of the Year» collegeligaen Atlantic Sun Conference, og denne uken gikk hun til helt til topps for første gang da hun vant Jacksonville Classic.

Seieren delte hun med lagvenninne Amanda Detmer, og laget gikk også til topps i lagkonkurransen. Det er faktisk første gang på fire år at Jacksonville University får en vinner i collegeligaen – både individuelt og i lagsammenheng.

Tredje best i historien

TIL TOPPS: Klarer hun å fortsette det gode spillet, er målet til Michelle Forsland å kunne leve av golfen etter endt utdannelse.
TIL TOPPS: Klarer hun å fortsette det gode spillet, er målet til Michelle Forsland å kunne leve av golfen etter endt utdannelse.

Oppegård Avis snakker med Michelles far, Raymond Forsland, mens Michelle sover ut etter seieren i den amerikanske natta.

- Scoren til Michelle på 215 slag er den tredje beste scoren gjennom tidene på skolen, stråler Raymond, som bare så vidt har fått kommunisert med datteren på meldinger etter seieren. Han kan fortell at hun var litt irritert, fordi et dårlig slag på hull 16 på sisterunden kostet henne muligheten til å ta seieren alene.

Se resultatlisten her.

Ukens spiller

For prestasjonen ble Michelle og Amanda Detmer kåret til ASUN Women's Golfer of the Week.

- Både Michelle og Amanda fortjener den utmerkelsen. De jobber ekstremt hardt hver dag, og er lederne i vårt opplegg, sier hovedtrener Jennifer Borocz.

 Vil leve av golfen

Michelle lever nå golfdrømmen i USA, etter å ha spilt hele ungdomstiden på Oppegård Golfklubb. Målet er å kunne leve av golfen etter endt utdannelse. Men for å få til det, må mye klaffe.

- Det er et langt steg. Det er vanskelig å stabilisere seg på et så høyt nivå. Men Michelle har tatt små steg hvert år og blitt bedre jevnt ut trutt. Fortsetter det kan det med tiden bli veldig bra, forteller pappa Raymond.

Foreløpig er fokus på å senke scoren jevnt og trutt. Snittscoren til Michelle i fjorårsesongen var på 75,14.

- Klarer hun å få den ned på 73-tallet er det veldig bra, sier Raymond.

Neste turnering for Michelle er allerede neste uke, da Pinehurst Challenge går av stabelen i North Carolina.