AVGJØRENDE TURNERING: Etter flere år som collegespiller, er Michelle Forsland blitt profesjonell. Turneringen til helgen kan avgjøre om det blir mulig å leve av golfen eller ikke.
AVGJØRENDE TURNERING: Etter flere år som collegespiller, er Michelle Forsland blitt profesjonell. Turneringen til helgen kan avgjøre om det blir mulig å leve av golfen eller ikke.

Golf-Michelle spiller finale-kval

Sofiemyr-jenta Michelle Forsland (24) er ett skritt unna drømmen om å spille profesjonell golf på Ladies European Tour.

Publisert

Etter fire år som collegespiller i USA tok Michelle Forsland skrittet ut og ble profesjonell golfspiller i sommer. Det medfører at man kan være med å spille om pengepremier, og i høst er de første premiesjekkene innkassert på det nest øverste turneringsnivået i Europa – LET Access Series.

Michelle Forsland har representerer Oppegård Golfklubb og kan nå stå foran en mulighet til å leve av å spille golf.
Michelle Forsland har representerer Oppegård Golfklubb og kan nå stå foran en mulighet til å leve av å spille golf.

– Men det er ikke akkurat noe å leve av på det nivået, sier Forsland til Oppegård Avis.

På tre turneringer i høst spilte Forsland inn i underkant 700 euro. Med tanke på utgifter til reise, hotell, trenere og alt mulig annet, sier det seg selv at det er et regnskap som går i minus.

For å ha en mulighet til å leve av å spille golf, må man imidlertid opp på det øverste nivået i Europa, Ladies European Tour (LET). Og kommende helg har Forsland mulighet til å realisere nettopp den drømmen. Da spilles finalen i kvalifiseringsturneringen Q School, dit Forsland kvalifiserte seg etter svært solid spill i det første kvalifiseringssteget sist helg på La Manga.

Der ble Forsland nummer 21 i et felt med 150 hardt satsende golfspillere. Det holdt i massevis til å bli blant de 75 som gikk videre til kval-finalen.

– Nå er målet å komme høyest mulig opp på lista til helgen, sier Forsland til Oppegård Avis.

Kamp om plassene

I finale-kvalet vil de 20 beste i startfeltet på rundt 130 spillere være sikret å få spille de fleste LET-turneringene neste år, mens spillere på plassene 21. til 50. vil få en ranking som gjør at de vil få spille en del turneringer.

Høyere plassering gir høyere ranking og større muligheter til å kunne faktisk leve av å være golfspiller. Selv om feltet i finalen naturligvis er bedre enn i pre-kvalet, bør Forsland ha en god sjanse til å gjøre det godt, om hun fortsetter med samme solide spill. I pre-kvalet spilte hun tre runder på tre slag over par, og én kanonrunde på fem under par.

– Jeg har mer å gå på. Den -5-runden var klart blant de beste jeg har spilt, men de tre andre rundene er det mulig å gjøre bedre, sier Michelle.

Plagsom rygg

Spesielt imponerende var det at hun klarte å kvalifisere seg til tross for at hun tidvis spilte med store ryggplager.

– Det har ikke vært helt ideelt. Jeg har klart å spille rimelig normal golf, med tanke på ryggplagene, men det har krevd ganske mye per salg, forteller hun.

Plagene er ikke helt borte ennå, og kan bli en faktor i finalen.

<p>SATSER: Jeg satser for fullt på å få en proffkarriere, forteller Michelle Forsland. <br></p>

SATSER: Jeg satser for fullt på å få en proffkarriere, forteller Michelle Forsland.

– Det er helt ok nå, og jeg har fått behandling av tourens fysio, men det er litt begrensninger enn så lenge. Det er dessverre sånt som kan skje med all belastningen, men jeg regner med at det blir litt bedre til turneringsstart, sier Forsland.

Kjenner banen

Q-school-finalen spilles på de to samme banene som pre-kvalet. Forsland har vært i Spania siden tidlig i november for å forberede seg, og kjenner nå La Manga-banen nesten like godt som hjemmebanen på Oppegård.

– Det er egentlig en fordel å ha spilt pre-kvalet, siden jeg er blitt så godt vant til banen, spesielt siden det er første gang jeg er med på dette, sier hun.

Til å hjelpe seg har Forsland sin kjæreste Jarand Ekeland Arnøy med seg som caddie. Han er selv golfproff, med erfaring fra både Europatouren og Challenge Tour. Det er en trygghet Forsland setter pris på.

– Jeg ser for meg at jeg kan bli litt mer nervøs denne uka, og da kan det være godt å ha noen å prate med underveis, sier 24-åringen fra Sofiemyr.

Q-school-finalen spilles over fem dager fra 16. til 20. desember.

Powered by Labrador CMS