TRYGG: Årets første utslag definerer ifølge tradisjonen hvordan sesongen blir for Oppegård golfklubb. Fredrik Engenes taklet presset og fikk ballen trygt i spill.

Golferne i gang med toppforhold

Golf er en idrett som kan drives mens man opprettholder krav om sosial distansering. Torsdag åpnet Oppegård Golfklubbs bane på Østre Greverud med knallforhold.

Publisert

Over 150 ivrige golfspillere spiller i løpet av torsdag sin første golfrunde på Oppegård Golfklubbs bane på Østre Greverud. Med (nesten) rekordtidlig åpning og knallforhold.

– Det er en fryd å lede Oppegård Golfklubb nå, sier daglig leder Frode Valle – tydelig stolt.

Åpning så tidlig som 16. april hører med til sjeldenhetene. Bare én gang tidligere er banen åpnet tidligere på våren. For to år siden ble det ikke spilt golf på Østre Greverud før 18. mai.

Knallforhold

Brødrene Fredrik og Marius Engene hadde æren av å være de første som slo ut på hull 1, sammen med Jørn M. Olsen og en siste spiller som ønske å være anonym fordi han egentlig var på hjemmekontor.

– Det er helt eventyrlige forhold, er de fire enige om etter å ha unnagjort det første hullet.

HOLDT AVSTAND: Daglig leder Frode Valle (til venstre) ønsker den første gruppen velkommen. Fra venstre: Fredrik Engene, Marius Engene og Jørn M. Olsen.

En snøfattig vinter har nemlig gjort det relativt enkelt å få banen i god stand allerede i april. Foreløpig kommer det bare klubbens medlemmer til gode. De er til gjengjeld blitt flere de siste ukene.

– Vi har 40 nye medlemmer siden nyttår, og ti bare siden vi annonserte at vi skulle åpne i dag for to dager siden, sier Frode Valle.

Han forteller at økonomien i klubben er solid, og at det gjør klubben ikke er avhengig av gjestespillere for inntekter.

– Dermed kan vi prioritere medlemmene, sier Valle.

Og medlemmene var særs ivrige da booking for de første dagene ble åpnet tirsdag kveld. I løpet av få minutter var de fleste tidene for de første fire dagene revet bort. I løpet av helgen vil nærmere 1000 golfrunder allerede være spilt på banen. 

GODE FORHOLD: For en måned siden gikk skiløypa her. Nå er det knallforhold for golf.

Korona-regler

Golf er en idrett med null nærkontakt, og er således ideell i dagens situasjon. Det er likevel en rekke forholdsregler som golferne må ta. Man må selvsagt holde en avstand på minst to meter under spill, og samtidig er det strengt forbudt å låne andres baller, pegger eller køller. Flagget skal også stå i hullet hele tiden, og det er tilrettelagt slik at ballen ikke faller helt ned i hullet, men kan fjernes uten å berøre hullkant eller kopp.

– Vi er nødt til å ha strenge regler, og de må følges ellers er vi nødt til å stenge igjen, sier Valle.

Det er styret og administrasjonen som er ansvarlige for at myndighetenes koronabegrensninger overholdes. Valle har tro på at medlemmene er sitt ansvar bevisst.

– Alle er klar over det, vi har sendt ut en lang mail om reglene som gjelder nå. I tillegg kommer vi til å stå på første utslag og informere, sier han.

FØRSTE HULL: Fredrik Engene fullfører årets første hull på Oppegård golfklubbs bane.

Til tross for koronabegrensningene kommer Oppegård golfklubb til å tilby Veien til golfkurs (VTG), med en begrensning på fem deltakere per kurs.

Powered by Labrador CMS