Gnistrende jernspill sørget for en 64-runde på avslutningsdagen og NM-gull til Rune Bøkeid.

Til topps i junior-NM

Oppegårds golfstjerneskudd Rune Bøkeid (18) feide all motstand til side med en magisk sisterunde i NM.

Publisert

For to uker siden imponerte Rune Bøkeid fra Oppegård golfklubb med en 8. plass i golf-NM, der startfeltet ble beskrevet som tidenes sterkeste. Dermed var han naturlig blant favorittene foran junior-NM på Gamle Fredrikstad Golfklubb i helgen.

Bøkeid innfridde så til de grader og ble juniornorgesmester med fire slags margin til andremann. Men det krevde en fullstendig ellevill sisterunde for å ro seieren i havn.

Startet svakt

På den første av tre runder hadde nemlig ikke Bøkeid noen god dag, og gikk runden fire slag over par, noe som bare holdt til en 14. plass etter den første dagen. Men lørdag og søndag fant Bøkeid tilbake til godformen.

Lørdag gikk han på 68 slag, fire under banens par, men lå likevel tre slag bak ledende Alexander Settemsdal fra Nøtterøy før den siste runden. På søndagsrunden viste Bøkeid imidlertid Bøkeid ingen nåde. Seks birdier og to eagler sørget for en runde på åtte under par (64), noe som var mer enn nok til å passere Settemsdal som måtte nøye seg med en 71-runde.

– Jeg la omtrent alt innenfor en meter på front nine. Også på par 5-hullene, og da ble det jo noen birdier og eagler, fortalte Bøkeid til Norsk Golf etter runden.

Se resultatlisten her.

– Jeg slår ballen bra, det er ofte puttingen det står på for min del. Men jeg har fått trent mye putting i sommer, og nå føler jeg det har løsnet litt, la han til.

GULLMEDALJE: Rune Bøkeid med sin fortjente medalje etter NM-seieren, sammen med vinneren i jenteklassen, Silje Torvund Ohma fra Fana.

Satser på college-golf

Bøkeid skal i høst begynne på siste året på Wang Toppidrett. Målet er å flytte til USA om et år og spille golf på college, for så å etter hvert kunne leve av å spille golf.

Oppegård golfklubb hadde hele sju deltakere i klassen for gutter under 19 år. Theodor Billington Takman ble nummer 17, Oliver Ulmo nummer 29 og Sondre Storli Jensen nummer 30. Magnus Gulbrandsen , Chris,pher Tusvik og Harald Kristoffer Harstad spilte ikke godt nok til å få være med på finalerunden.

I klassen for jenter under 19 år delte Oppegårds-jentene Henriette Stranda og Camilla Clemetsen 17.-plassen. Jakob Nilsson fikk en fin 7. plass i klassen for gutter under 15 år.