STERKT LAG: Juniorene til Oppegård Golfklubb etter sølv i NM. Fra venstre: Theodor Billington Takman, Oliver Ulmo, Magnus Ohlsson (Coach), Sondre Storli Jensen, Rune Bøkeid og Jakob Nilsson
STERKT LAG: Juniorene til Oppegård Golfklubb etter sølv i NM. Fra venstre: Theodor Billington Takman, Oliver Ulmo, Magnus Ohlsson (Coach), Sondre Storli Jensen, Rune Bøkeid og Jakob Nilsson

Golf-juniorene herjer

Oppegårds unge golfspillere er i norgestoppen, og hevder seg også internasjonalt. Til helgen er det NM.

Publisert

Det gror godt både i bredde og topp blant juniorene i Oppegård Golfklubb. Juniorgruppa har de siste to årene vokst til å bli en av Norges største, og har rundt 70 barn og unge i aktiv trening.

Det gir en unik bredde, og også resultater i toppen. I lag-NM for juniorer i sommer kjempet Oppegårds gutter en durabelig kamp om seieren mot Oslo Golfklubb, som nærmest har hatt abonnement på NM-tittelen de siste årene.

Etter tre dager med golf og elleve tellende runder endte Oppegård fattige to slag bak Oslo og måtte ta til takke med en flott sølvmedalje. Det kan da nevnes at ned til Losby GK som kom på tredjeplass skilte det hele 40 slag, så de to beste lagene var i en klasse for seg. På laget spilte Oliver Ulmo, Sondre Storli Jensen, Rune Bøkeid, Jakob Nilsson og Theodor Billington Takman.

Juniorene i toppen i senior-NM

Nivået til de unge gutta fra Oppegård viste seg også i senior lag-NM, da de med et lag bestående av de samme juniorspillerne også kjempet helt i toppen. Oppegård ledet etter første dag, men etter et tett turneringsprogram ble det tøffere på dag to og tre. Til slutt endte Oppegård på en imponerende 5. plass.

GODE JUNIORJENTER: Henriette stranda (fra venstre), Caroline Sponheim (coach) og Camilla Clemetsen imponerer.
GODE JUNIORJENTER: Henriette stranda (fra venstre), Caroline Sponheim (coach) og Camilla Clemetsen imponerer.

Jentene stilte lag i 1. divisjon (nest øverst nivå). I jenteklassen er det meningen å stille med 3 jenter, men dessverre har Oppegård kun to jenter som spiller på dette nivået. Henriette Stranda og Camilla Clemetsen gjorde allikevel jobben og fikk samme score som Losby, men ble plassert som nummer tre da laget ikke hadde tre spillere. Det er de to beste lagene som kvalifiserte seg for å rykke opp til elitedivisjonen i 2022, så det ble nesten opprykk.

Juniorene Stranda og Clemetsen viste at de også holder høyt seniornivå, da de sammen med Michelle Forsland vant 2. divisjon i lag-NM med 25 slags margin foran Trondheim GK. Dette gjør at damene i 2022 spiller i 1. divisjon.

Bidro i EM

Henriette Stranda og Theodor Billington Takman har også representert Norge internasjonalt, da de var med i EM for landslag. Stranda bidro som en av seks norske jenter til en hederlig norsk tiendeplass.

På guttesiden stilte Norge i 2. divisjon der målsettingen var å kjempe om opprykk og spill i øverste divisjon i 2022. For å sikre opprykk måtte Norge bli blant de to beste. I en tett semifinale mot Slovenia trakk Norge med Takman på laget det lengste strået, og opprykket var sikret – selv om det ble tap for Finland i finalen.

Jakob Nilsson fra Oppegård GK var en av to gutter som kvalifiserte seg til å representere Norge til European Young Masters, som er europamesterskap for gutter og jenter som er født i 2005. Han imponerte og ble beste norske spiller på en 21. plass.

Klart for NM

Oppegård-juniorene hevder seg også godt på de hjemlige turneringene på Srixon Tour som er øverste nivå for juniorer i Norge, og Garmin Norgescup som er den nasjonale seniortouren.

Torsdag til søndag denne uken spilles senior-NM individuelt, på Miklagard Golfklubb ved Kløfta. Der har Oppegård GK totalt åtte deltakere, seks i herreklassen og to i dameklassen, deriblant seks juniorspillere. Bare storklubbene Oslo GK og Miklagard har flere spillere som er kvalifisert. Uken etter det Junior-NM på Salten Golfklubb, der Oppegård stiller med seks spillere, nest flest av samtlige klubber.

Powered by Labrador CMS