De fire lovende juniorene Oliver Ulmo (fra venstre), Camilla Clemetsen, Henriette Stranda og Christopher Tusvik fikk æren av å være først ute på Oppegård Golfklubbs bane denne sesongen. Her på første green etter at sesongens første par er sikret.
De fire lovende juniorene Oliver Ulmo (fra venstre), Camilla Clemetsen, Henriette Stranda og Christopher Tusvik fikk æren av å være først ute på Oppegård Golfklubbs bane denne sesongen. Her på første green etter at sesongens første par er sikret.

Juniorene fikk æren

Helgetorsdag åpnet endelig golfbanen på Østre Greverud etter en litt for lang vinter. Det var fire av klubbens lovende juniorer som fikk æren av å slå de første slagene.

Publisert Sist oppdatert

Golf har opplevd en voldsom oppblomstring under pandemien. Det merkes også på Oppegård golfklubb, som nå har i overkant av 1300 aktive medlemmer.

<em>Henriette Stranda setter sin første ball i spill på første hull.</em>
Henriette Stranda setter sin første ball i spill på første hull.

– Jeg har aldri vært borti maken, smiler daglig leder Frode Valle, mens han ser utover en bane som er grønn og innbydende, men litt våt.

De unge kommer

<em>Camilla Clemetsen gleder seg til årets første golfrunde på hjemmebanen.</em>
Camilla Clemetsen gleder seg til årets første golfrunde på hjemmebanen.

Mest gledelig er det kanskje at det ser ut som den yngre garde virkelig har oppdaget golf. På årets første Veien til golfkurs (VTG), som har erstattet det som i gamle dager het «grønt kort», er det bare deltakere under 17 år.

– Jeg tror at det er Viktor Hovland-effekten. Det er 90 prosent av det. Så har du ti prosent som er covid-relatert, sier Valle om økningen.

Viktor Hovland, som i tenårene trente på mye på Oppegård med klubbens pro Magnus Olsson, har for alvor slått gjennom det siste året. Han har klatret til 11. plass på verdensrankingen og er blitt en av de virkelig store stjernene på PGA Touren.

– Det er et veldig godt miljø i juniorgruppa, forteller de to 17-åringene Camilla Clemetsen og Henriette Stranda, som fikk æren av å slå ut som de aller første i årets sesong, i gruppe med Oliver Ulmo (17) og Christopher Tusvik (18).

Golf på college

Målet for både Stranda, Ulmo og Tusvik er å gjøre som Viktor Hovland, nemlig å spille golf mens man tar en collegeutdannelse i USA.

<em>SOSIAL SPORT: Oliver Ulmo slår ut på hull to mens Henriette Stranda og Camilla Clemetsen ser på. Alle skryter av hvor godt miljø det er i klubben, både i juniorgruppa og generelt.</em>
SOSIAL SPORT: Oliver Ulmo slår ut på hull to mens Henriette Stranda og Camilla Clemetsen ser på. Alle skryter av hvor godt miljø det er i klubben, både i juniorgruppa og generelt.

– Det er det som er målet til de fleste, sier Ulmo. Clemetsen på sin side har tenkt å ta jusutdannelse i Norge.

Ulmo og Stranda deltok sist helg på årets første Garmin Norgescup, som er det høyeste turneringsnivået i Norge, og sikret seg henholdsvis femte og sjuendeplass.

– Det er gøy å få erfaring og sammenligne seg med de beste, sier Stranda.

<em>MANGE</em> BESØKENDE: <em>Golf har opplevd en boom det siste året, og like før baneåpningen var det hektisk aktivitet og mye folk på driving rangen.</em>
MANGE BESØKENDE: Golf har opplevd en boom det siste året, og like før baneåpningen var det hektisk aktivitet og mye folk på driving rangen.

Åpningsdagen var det strålende sol og 17 grader på Østre Greverud, men banen var våt etter mye regn de siste dagene. Daglig leder Frode Valle er glad for å endelig kunne åpne, fire uker senere enn åpningen i 2020.

<em>Daglig leder Frode Valle strålte om kapp med sola på åpningsdagen.</em>
Daglig leder Frode Valle strålte om kapp med sola på åpningsdagen.

– Det har vært veldig kaldt, og for å kunne åpne må vi ha gode vekstforhold i gresset, ellers blir slitasjen for stor, forteller Valle.

1000 runder første helgen

I fjor ble det spilt 50 prosent flere golfrunder på banen enn i 2019. Totalt ble det spilt over 30.000 golfrunder. Det skal godt gjøres å slå fjoråret, siden banen åpner såpass mye senere, men allerede denne første skjærtorsdagslanghelgen blir det spilt rundt 1000 helsebringende golfrunder på banen til Oppegård golfklubb.

Powered by Labrador CMS