ENDELIG ÅPNET: - Og i løpet av juni vil vi se Oppegård-kvalitet på greenene igjen, sier daglig leder Frode Valle, her på fairwayen på hull 10.
ENDELIG ÅPNET: - Og i løpet av juni vil vi se Oppegård-kvalitet på greenene igjen, sier daglig leder Frode Valle, her på fairwayen på hull 10.

Lover gull og grønne greener

For tre år siden stirret Oppegård Golfklubb konkursspøkelset i hvitøyet. Nå blir klubbledelsen hentet inn for å lære resten av Golf-Norge hvordan golfklubber bør drives.

Publisert

– Det har vært en tøff, men givende snuoperasjon. Vi bør være stolte av at vi har kommet dit vi er i dag, sier daglig leder Frode Valle til Oppegård Avis.

I dag er Oppegård Golfklubb nemlig en av Norges best drevne klubber, og har solid overskudd på til sammen nesten 1,4 millioner kroner de to siste årene. Det er en stor forskjell fra 2013 og 2014 som til sammen ga et underskudd på nesten to millioner kroner.

I 2015 måtte man altså ta grep. Det ble hentet inn ekstra midler gjennom en ekstraordinær medlemskontingent og hver stein ble snudd for å få til sunn drift.

– Vi har hatt et knallhardt fokus på økonomi, både inntekter og utgifter. Vi reforhandlet absolutt alle avtaler som det første vi gjorde. Vi har et prinsipp om at vi skal innhente minst tre priser før hvert kjøp vi gjør, sier Valle.

Les også: – Endelig er vi i mål!

AKTIVT MILJØ: Hektisk aktivitet på rangen allerede før åpning. Her slår Tine Daae (14) sine aller første golfslag, mens mens far Trygve Daae følger med.
AKTIVT MILJØ: Hektisk aktivitet på rangen allerede før åpning. Her slår Tine Daae (14) sine aller første golfslag, mens mens far Trygve Daae følger med.

Snuoperasjonen har ført til at Oppegård nå er blant de golfklubbene i landet med sunnest drift, og i mars ble Valle invitert til å holde foredrag for lederne i andre norske klubber i Norsk Golfadministrasjonsforening. Temaet var hvordan Oppegård hadde klart å snu en nesten-katastrofe til suksess og medlemsvekst.

Fokus på medlemmene

Det viktigste for Oppegård Golfklubb er å kunne tilby medlemmene en bane de kan være stolte av. Den målsetningen er nådd de siste årene. Greenene på Oppegård har vært blant de aller beste i landet, og det legges merke til.

– Vi får tilbakemeldinger fra medlemmer i andre klubber som har tre-fire ganger så høyt budsjett som oss, om at greenene her var mye bedre enn hjemme. Det er moro, sier Valle.

Saken fortsetter under bildet.

Oppegård golfklubb på Østre greverud. Daglig leder Frode Valle.
Oppegård golfklubb på Østre greverud. Daglig leder Frode Valle.

 

Gjestespillere er vel og bra, men fundamentet er og skal være de aktive medlemmene. På grunn av det har Oppegård hatt netto vekst i medlemmer, i en periode der de fleste norske klubber ser en synkende tendens. For å gi egne medlemmer ekstra gode betingelser, har klubben i år skrudd opp prisen på greenfee, altså gjestespill, betraktelig. Spesielt på de tidspunktene som er mest populære hos de rundt 1200 medlemmene. Dermed får medlemmene økt tilgang på banen.

– Klubbens ryggrad

Valle forklarer at medlemmene er klubbens viktigste markedsførere.

– Vi har en medlemsmasse som er positive. De bidrar til å prate varmt om banen og er ivrige på dugnad. Det er de som er ryggraden i klubben, understreker han.

Les også: Marius (17) taklet åpningspresset

Målet for klubben er å hele tiden utvikle banen til det bedre. Det er tross alt de 18 hullene på Østre Greverud som er det klubben har å tilby medlemmer og gjester.

– Vi skal forbedre oss hvert år. Vi bruker mye penger på banen og vi har den økonomiske ryggraden til å gjøre det, sier Valle.

Nytt i år er blant annet at det skal bygges en ny treningsgreen med kunstgress, der hvor den gamle proshoppen sto. Det skal også bygges nye utslagssteder på hull 9 og 18.