SEIER: Theodor Billington Takman jubler etter å ha vunnet NM i matchplay for junior på Oppegård Golfklubb. Til høyre ser vi kompisen Oliver Ulmo som ble nummer to.

Norgesmester etter golfdrama

Theodor Takman sikret seg NM-gull for juniorer etter et golfdrama uten like mot klubbkompis Oliver Ulmo.

Publisert Sist oppdatert

Det er uhyre sjelden at det arrangeres golf-NM i Oppegård. Når det først skjedde kunne ikke verken arrangøren, publikum eller lokalpressen bedt om et bedre skrevet manus. For da gullkampen skulle avgjøres tirsdag, var det de to lokale golfkompisene Theodor Takman og Oliver Ulmo det stod mellom.

Mann mot mann i golfverdens tøffeste sjanger; matchplay. Her telles det ikke slag totalt. Her telles det antall hull man er bedre enn motstanderen.

SISTE SLAG: Her putter Theodor Takman for seier i golf-NM på Oppegård.

Dramatisk dag

For å gjøre en 18-hull lang historie kort: De to fulgte hverandre som skygger gjennom hele dagen, og før det aller siste hullet ledet Takman med ett hull på klubbkameraten Ulmo.

Takman gjorde seg klar på tee og banket ballen i vannet til høyre. Skulle det være en åpning for Ulmo likevel?

Vel. Han svarte på sin side med å smelle ballen langt ut i skauen til venstre, til tidenes OB på hull 18.

Takman mestret så nervene på glimrende vis og spilte seg inn på green med sitt tredje slag. Ulmo gikk på sin side noen meter for langt med sitt fjerde slag.

Fordelen var dermed i Takmans retning, siden Ulmo måtte vinne hullet for å klare omspill. Da Ulmo chippet seg inn drøye tre meter unna koppen, fikk Takman en relativt enkel putt til sikker seier.

GRATULERES: Theodor Billington Takman (t.v) sikret seg NM-gull mot kompisen Oliver Ulmo.

Enorm glede

Det var ikke vanskelig å se eller høre hva det betød å vinne på hjemmebane for den høyreiste og langtslående Oppegård-gutten. Etter å ha bli gratulert av både Ulmo, familie og venner, kunne han sette ord på bragden.

– Det er helt fantastisk å vinne NM på denne banen. Og på denne måten da. Vi har jo fulgt hverandre tett helt siden vi begynte å spille golf, men at det skulle bli et sånt drama hele veien i dag, er nesten for vilt. Man kunne ikke skrevet et bedre manus, gliste Takman, før han hastet videre til klubbhuset for premieutdeling.

Vi kunne ikke vært mer enige. Et slikt drama, mellom to så gode venner, attpå til som spiller NM-finale på hjemmebane, er sjelden vare.

MESTERE: Theodor Takmann var meget fornøyd og lettet etter å ha sikret seg NM-gull på hjemmebane.

Fornøyd golfleder

Ikke rart Oppegård GKs daglige leder Frode Valle var en fornøyd mann etter turneringen.

– Vi er utrolig godt fornøyd med arrangementet og jeg må berømme juniorgruppa og banegjengen vår for en fantastisk innsats. De har gjort det til en drøm for landets 72 beste golfspillere å konkurrerer her. Jeg har egentlig bare gått rundt her og glist fra øre til øre, glødet Valle.

BREDT GLIS: Daglig leder på Oppegård golfklubb, Frode Valle, var strålende fornøyd med gjennomføringen.
Powered by Labrador CMS