NM i golf

Rune Bøkeid imponerte med en 8. plass i golf-NM i helgen.
Rune Bøkeid imponerte med en 8. plass i golf-NM i helgen.

Rune (18) viste seg fram i NM

I et sterkt felt hevdet Oppegård-golferen Rune Bøkeid seg helt i toppen i NM i helgen.

Publisert

NM i golf ble arrangert på Holtsmark golfklubb i Sylling nord for Drammen i helgen. Der imponerte 18-åringen Rune Bøkeid fra Oppegård Golfklubb stort, i det som blir beskrevet som tidenes sterkeste startfelt i et golf-NM.

Bøkeid endte på en delt 8. plass, i skarp konkurranse med rutinerte proffspillere med erfaring fra Europatouren, som er det høyeste nivået for golf i Europa.

– Jeg er godt fornøyd med det. Målet før turneringen var å komme topp ti, og det klarte jeg, forteller Bøkeid til Oppegård Avis.

Superrunde

Bøkeid har ambisjoner om å leve av golfen. Planen er å spille golf på college etter at siste året på Wang Toppidrett er unnagjort.
Bøkeid har ambisjoner om å leve av golfen. Planen er å spille golf på college etter at siste året på Wang Toppidrett er unnagjort.

NM spilles over fire dager, og spesielt på andre dag av turneringen la Bøkeid grunnlaget for den gode plasseringen med en runde på 65 slag, sju slag under banens par. Den runden besto av fem birdier og én eagle, og ikke minst null bogeyer.

– Den runden var litt spesiell, da fikk jeg ting til å fungere og gjorde svært lite feil. Så da fikk jeg en god score, sier Bøkeid.

I herreklassen i NM var det totalt 108 deltakere, og i løpet av NM ble det spilt totalt 320 golfrunder. Bare tre av rundene var bedre enn Bøkeids superrunde. Det sier litt om potensialet til 18-åringen.

– Spiller jeg god golf er det minst topp ti jeg går for, og gjerne seier, forteller Bøkeid.

Med fire runder på 73, 65, 69 og 72 slag endte Bøkeid turneringen ni slag under par. Kristian Krogh Johannessen fra Drammen ble norgesmester med en score på 21 slag under par.

Se hele resultatlisten her. 

Planer om college-golf

Bøkeid skal i høst begynne på siste året på Wang Toppidrett. Målet er å flytte til USA om et år og spille golf på college, for så å etter hvert kunne leve av å spille golf.

– Det er det som er målet, å leve av golfen – enten i Europa eller USA. Jeg føler jeg har det i meg, sier Bøkeid overbevisende.

Det neste året skal dermed brukes til å søke og finne ut hvilke colleger som er aktuelle i USA som er aktuelle og gjennomføre søknadsprosessen.

– Jeg tror jeg har en god mulighet til å komme inn på et bra college. Det må være godt og varmt der hele året, ler Bøkeid, som beskriver seg selv om en stødig golfspiller.

– Styrken min er at jeg gjør lite feil og er god på utslagene. Puttingen er svakheten, men det jobber meg med.

De andre Oppegård-golferne i NM endte ikke like høyt på resultatlisten. Marius Jørnsson Gundersen klarte ikke være blant de 52 som fikk spille finalerundene de siste to dagene i herreklassen. Det klarte heller ikke Michelle Forsland eller Henriette Stranda i dameklassen der de 18 beste fikk spille de to siste rundene.