HABILE GOLFERE: Fra venstre står Gulla Haugmo (85), Maureen Hoftun (87), og Tove Wikerholmen (80). Bodil Nilsen (85) hadde spillefri denne dagen.

Se, der golfer bestemor!

Gulla Haugmo (85), Maureen Hoftun (87), og Tove Wikerholmen (80) spiller golf tre-fire ganger i uken, for å holde seg spreke.

Publisert

Man skal aldri spørre damer om hvor gamle de de er, men her gjør vi et unntak. Denne blide gjengen spiller golf på Oppegård Golfklubb tre-fireganger per uke, når været tillater det.

Les også: Se bilder fra Kolbotn håndball sin sommeravslutning

Det innebærer en ni kilometers spasertur i kupert terreng, med et par bratte bakker som virkelig får opp pulsen. Golfbil? Nei takk, men litt drahjelp i bakkene fra den elektriske golftralla kommer godt med. Og 25 - 30 kilometer per uke blir fort 600 kilometer gjennom en lang sesong.

Golf på blå resept

De er alle skjønt enige om at det å komme seg ut i frisk luft noen timer sammen med gode venner, og i tillegg kunne spille golf, det er balsam både for sjel og kropp.

– Golf burde være på blå resept, hevder de unisont.

Og etter runden er det samling over en kopp kaffe og en vaffel på terrassen foran klubbhuset. Andre ganger blir det en hyggelig lunsj på en lokal restaurant på enten Oppegård eller Kolbotn.

Saken fortsetter under bildet. 

HABILE GOLFERE: Fra venstre står Gulla Haugmo (85), Maureen Hoftun (87), og Tove Wikerholmen (80). Bodil Nilsen (85) hadde spillefri denne dagen.

Ingen alder

Den spreke golfgjengen består av Gulla Haugmo (85), Maureen Hoftun (87), og Tove Wikerholmen (80). Bodil Nilsen (85) som også er med i gjengen, hadde spillefri denne dagen på grunn av andre gjøremål.

Les også: Prioriterer fotballgresset

I fjor hadde Maureen « hole in one» på hull 7, som sponses av verdensmester i kokkekunst, Bent Stiansen. Premien for denne bragden var en middag for fire på stjernerestauranten Stadtholdergaarden i Oslo. Gjett om den premien smakte!

Og om vinteren holder damene seg i form med lange spaserturer, og Hvervenbukta rundt er en av favorittrundene.

Aldri for sent 

Kanskje du tror at det er for sent å begynne med golf når du har fylt 40? Sammenlignet med disse damene har du minst 40 års golfglede foran deg, så sett i gang!

Les også: Gleder seg til jobb hver dag

Golf er faktisk en av de få idrettene du kan holde på med hele livet. Mellom 45 og 70 spillere i Seniorgruppa på Oppegård GK møtes hver onsdag til konkurranse, og et antall av deltagerne er over 80 år. Og tro ikke at de er lette å slå! 

Powered by Labrador CMS