NYTT KONSEPT: I september åpner det to nye restauranter i disse lokalene på Greverud.

Se hva som åpner på Greverud

Snart blir det mulig å kjøpe både Tikka Masala, garlic nan og de herligste tandoori-retter på Greverud.

Publisert

Årsaken er at Oslo-restauranten Grand Taj åpner en ny filial på Greverud, med navnet Grand Taj Express.

Lokalene er for tiden under heftig ombygging for å kunne fore sultne oppegårdinger med herlige smaker.

Grand Taj er sannsynligvis kjent for mange allerede, siden den ligger rett utenfor kommunegrensen i Prinsdal. I løpet av pandemien gikk de fra å være en relativt liten «nabolagsrestaurant» i Oslo syd, til å bli ganske så store også på take away. Faktisk ble de kåret til Oslos beste take away-restaurant i det gigantiske Just Eat-systemet.

Det klarer man ikke uten gode smaker og eier Amjad Hussain lover at maten kommer til å smake minst like godt på Greverud.

– Det er de samme folka som står bak, den samme menyen og det blir åpent sju dager i uka, forteller eieren fornøyd.

Høy etterspørsel

Samtidig forteller han at det er så mange bestillinger fra Oppegård og Nordre Follo forøvrig, at det definitivt gir mening å åpne et nytt sted her ute.

FELLES INNGANG: Selv om det blir to kjøkken å bestille mat fra, er både eier, restaurant og inngang den samme.

– Vi har veldig mye trafikk fra Oppegård og Nordre Follo, så jeg har i lengre tid vært på jakt etter et passende lokale. Jeg er veldig fornøyd med at vi har landet på et bra sted og med en langsiktig kontrakt, sier han til Oppegård Avis.

Hussain har nemlig tegnet 12-års kontrakt på Greverud, bestilt nye biler til utkjøring av mat og brukt flere hundretusen kroner på oppgradering av innsiden av bygget.

Åpningen er fortsatt noen uker unna, selv om mye er klart både på inn- og utsiden.

– Den aller viktigste forklaringen er at vi fortsatt jobber med visum til kokkene våre, for de henter vi selvsagt fra India. I tillegg er det par andre maskiner vi venter på fra USA, som vil tilføre stedet «det lille ekstra», sier han.

Amerikansk diner

USA sa du? Ja, for som om det ikke er gjevt nok at Oppegård får sin første indiske restaurant, slår eier Hussain til med en ekstra nyhet.

I tillegg til Grand Taj på Greverud, åpner han et helt nytt konsept samtidig, med det klingende navnet «Hangover».

– Vi deler kjøkkenet i to, hvor den ene delen kun blir indisk, mens Hangover blir en amerikansk diner. Da får du alt det du vanligvis får på et gatekjøkken, men spesialiteter som milkshakes og fried chicken i tillegg, forklarer Hussain.

En diner er selvsagt ingen diner uten ordentlig møblement og da Oppegård Avis tittet gjennom vinduene torsdag formiddag, kunne vi tydelig se hva som er i vente. Totalt er det planlagt 12 sitteplasser på innsiden.

Det vil trolig være tilfredsstillende da Grand Taj først og fremst er ment som et take away-sted. Derfor etternavnet Express.

DINER: Møblementet på innsiden skriker diner lang vei.

– En mini food-court

– Vi er selvsagt spente før åpning, men dette dele-konseptet har vi tro på. Det blir en slags food court i miniatyr. De som vil sitte her, skal få sitte her, men vi tror de aller fleste som bestiller indisk vil ta med seg maten. Slik har det i hvert fall vært i Prinsdal, sier Hussain.

Planene på Greverud er ikke de eneste gründeren jobber med for tiden.

– I september flytter vi også restauranten vår i Prinsdal, bort til Prinsdag Torg. Da får vi mange flere sitteplasser og enda bedre lokaler. Hvis dere blir lei av take away, er det bare å komme hit, smiler han.

Powered by Labrador CMS