FYLLES OPP: Foreløpig er salen i grendehuset på Oppegård tom. Til helgen skal Berit Danielsen, Cecilie Troberg Stærnes og Berit Vamnes og resten av Sanitetsforeningen fylle den med førjulsstemning.

Gjør klart for julemesse

Til helgen blir det liv i grendehuset på Oppegård. Sanitetsforeningen er klar med den tradisjonsrike julemessen.

Publisert

I fjor fikk de inn nesten 60.000 kroner på det tradisjonsrike arrangementet over to dager. Førstkommende lørdag og søndag åpner de driftige damene i Oppegård Sanitetsforening igjen dørene til julemessen på grendehuset. Messen har i en årrekke samlet både unge og gamle besøkende.

– Ja, den har vært en kjær tradisjon i mange år. Jeg er jammen ikke sikker på hvor mange år det er nå, men mange er det.

– Vi har jobbet med årets julemesse i mange måneder. Det blir salg av mye håndarbeid, leker, og minst sju slag julebakst, forteller leder Berit Vamnes (79).

Jubileum

Berit Danielsen (76) er leder for julemessekomiteen, og sier det også blir lynlotteri, «Katta i sekken» og kafé med salg av både vått og tørt. Overskuddet fra årets messe går til hjertesyke barn.

Oppegård Sanitetsforening feiret tidligere i år 105-årsjubileum.

Saken fortsetter under bildet

HÅNDARBEID: Mye vakkert håndarbeid legges ut for salg når sanitetsforeningen inviterer til julemesse denne helgen. Her viser Berit Danielsen (t.v.) og Else Marie Hagen frem noe av det som er klart.


– I alle disse 105 årene har vi drevet med arbeid som har kommet våre medmennesker til gode. Det var Norske Kvinners Sanitetsforening som startet opp med helsestasjon for barn. Den ble drevet av sanitetsforeningene helt frem til langt ut på 1970-tallet, forteller Vamnes.

Oppegård Sanitetsforening fikk for noen år tilbake hedersprisen av daværende ordfører Ildri Eidem Løvaas for arbeidet sitt.

Yngste medlem

Foreningen i Oppegård har i dag 80 medlemmer. Blant disse er Cecilie Troberg Stærnes (29) den ferskeste og yngste.

– Jeg ble så glad da Cecilie ringte og fortalte at hun ville engasjere seg i foreningen. Hennes engasjement trekker gjennomsnittsalderen betraktelig ned, forteller Vamnes.

– Sanitetsforeningen har en fantastisk solidaritetstanke, Hele grunnideen og arbeidet for kvinners rettigheter traff meg veldig. Jeg tenkte: «Dette vil jeg engasjere meg i». Da jeg ringte Berit første gangen, ble vi sittende og prate i en time, forteller Stærnes.

Førstkommende søndag er Cecilie Troberg Stærnes ansvarlig for juleverkstedet for barn.

Powered by Labrador CMS