LOKALT NÆRINGSLIV

FIRE GREKERE FRA TÅRNÅSEN: Det var for fem år siden at Achilleas Galatsidas og Dimitra Tatsoudi sammen med Nikos Tatsoudis og Eleftheria Papamichail startet Greek & Grill. Nå venter et nytt eventyr på de første to av dem.

Skal starte med gresk gatemat igjen

Hvit & Blå Tatsoudi er ikke i drift før sommeren, men Dimitra Tatsoudi og Achilleas Galatsidas fra Tårnåsen avslører at de skal drive med salg av gresk gatemat fra foodtruck igjen.

Publisert Sist oppdatert

For drøye fem år siden skrev Oppegård Avis om de to greske familiene, Nikos Tatsoudis med Eleftheria Papamichail og Achilleas Galatsidas med Dimitra Tatsoudi. De fire grekerne fra Tårnåsen ble da intervjuet av oss i forbindelse med selskapet Greek & Grill AS som de startet.

Det var den økonomiske krisen i hjemlandet som førte dem til Norge for ti år siden. I Hellas stod de bak en familiedrevet møbelbutikk og en matvarebutikk i en landsby i nærheten av Thessaloníki, som er den nest største byen i landet.

Etter fem år i Norge, i november 2016, klarte de å starte Greek & Grill AS, for å drive et mobilt gourmet-gatekjøkken med utsalg av greske retter fra en foodtruck.

– Selskapet gikk kjempefint og vi økte omsetningen hele veien, men det ble for mye for oss etter hvert. Etter tre år, da selskapet hadde toppåret med kjempegode omsetningstall, valgte vi å selge Greek & Grill videre til en annen person, sier Dimitra Tatsoudi (39), som fremdeles bor på Tårnåsen sammen med resten av familien på fire.

Startet nytt foretak

Torsdag forrige uke startet Dimitra et nytt enkeltpersonforetak. Navnet, Hvit & Blå Tatsoudi, spiller åpenbart på de to fargene på de greske flagget.

– Det var meg og mannen min, Achilleas (41), som fant på dette navnet. Selskapet er ikke er i drift ennå, men etter planen skal vi sette i gang rundt sommeren eller etter sommeren. Vi skal selge greske streetfood-retter fra en foodtruck, men det blir et litt annerledes konsept enn det vi drev med i Greek & Grill, sier Dimitra Tatsoudi, som er oppført som daglig leder for foretaket.

Fem lokale nyetableringer

I løpet av de siste syv dagene har det blitt registrert ingen konkurser og totalt 16 nyetableringer i Nordre Follo, hvorav fem av de nye selskapene holder til i Oppegård.

Nedenfor kan du se hele listen hvor de fem lokale foretakene er oppført med uthevet tekst.

1. Helene Schjønberg ENK, enkeltpersonforetak med uoppgitt virksomhet. Innehaver er Wenche Helene Schjønberg. Forretningsadresse er Kirkeveien 38, Ski.

2. HM Drift AS, aksjeselskap med uoppgitt virksomhet. Daglig leder er Heidi Marie Tangen. Forretningsadresse er Hesteskoen 10C, Kråkstad.

3. Hops Opsal Bygg ENK, enkeltpersonforetak med uoppgitt virksomhet. Daglig leder er Henrik Opsal. Forretningsadresse er Parkveien 38A, Langhus.

4. Sabrura Ski AS, aksjeselskap med uoppgitt virksomhet. Daglig leder er Preben Oosterhof. Forretningsadresse er Jernbanesvingen 6, Ski.

5. Follo Tre og hageservice AS, aksjeselskap med uoppgitt virksomhet. Daglig leder er Knut Steve Kristiansen. Forretningsadresse er Sandertunet 77, Ski.

6. Rehabilitering Bygg og Design Nicoleta Bivolaru ENK, enkeltpersonforetak med uoppgitt virksomhet. Daglig leder er Nicoleta Bivolaru. Forretningsadresse er Delerudbakken 14, Ski.

7. Selskaps Bekken ENK, enkeltpersonforetak med uoppgitt virksomhet. Innehaver er Morten Hagelsteen Bekken. Forretningsadresse er Dovreveien 8, Oppegård.

8. Visteeca Partners AS, aksjeselskap med uoppgitt virksomhet. Daglig leder er Carsten Steenmark. Forretningsadresse er Rolf Presthus vei 77, Oppegård.

9. Baglo Holding AS, aksjeselskap med uoppgitt virksomhet. Kontaktperson er Helge Christian Haugen. Forretningsadresse er Regnbueveien 5, Langhus.

10. Fremtiden i våre hender Ankerlev ENK, enkeltpersonforetak med uoppgitt virksomhet. Daglig leder er Maximilian Ankerlev. Forretningsadresse er Fossveien 39B, Langhus.

11. Hvit & Blå Tatsoudi ENK, enkeltpersonforetak med uoppgitt virksomhet. Daglig leder er Dimitra Tatsoudi. Forretningsadresse er Kornmoenga 32, Tårnåsen.

12. Smidsrød Eiendom AS, aksjeselskap med uoppgitt virksomhet. Kontaktperson er Helge Christian Haugen. Forretningsadresse er Regnbueveien 5, Langhus.

13. A Dunder AS, aksjeselskap med uoppgitt virksomhet. Daglig leder er Sylvia Amelie Marinette Dunder. Forretningsadresse er Skogsåsen 29E, Sofiemyr.

14. Freia Transport & Logistics, avd. Logistikk/lager Langhus. Organisasjonsformen er underavdeling, under bransje lagring. Forretningsadresse er Snipetjernveien 2, Langhus.

15. Integer AS, aksjeselskap med uoppgitt virksomhet. Daglig leder er Jan Willem Kopperud. Forretningsadresse er Theodor Hansens vei 22, Kolbotn.

16. Lysne & Lier AS, aksjeselskap med uoppgitt virksomhet. Kontaktperson er Helge Lysne. Forretningsadresse er Ellingsrudveien 30B, Ski.

Powered by Labrador CMS