ØVELSE: Fra øvelse februar i Greverud kirke

Stor Mendelssohn-konsert i Greverud kirke

Tre kor samarbeider om en stor konsert med musikk av Felix Mendelssohn. Sofiemyr kammerkor, Greverud kammerkor og Con Amore har gleden av å invitere til en stor korkonsert i Greverud kirke på fredag.

Publisert Sist oppdatert

Liker du kormusikk er det verdt å merke seg førstkommende fredag klokken 20.00.

Sofiemyr kammerkor og Greverud kammerkor har gått sammen med Oslo-koret Con Amore om å gi en konsert med musikk av Mendelssohn. I løpet av de siste månedene har de tre korene jobbet med å øve inn stemmene til kjente korverk av Mendelssohn.

Det har vært ukentlige noteøvinger, og etter hvert har man kunnet konsentrere seg om formidlingen av melodiene, tonene, samklangen, dynamikken og tekstene. Nå er korene midt inni en iherdig prosess med terping og finjustering på detaljene. Det er krevende, men veldig spennende og moro, etter det man kan forstå etter en rundspørring blant koristene. Og alle gleder seg voldsomt til de to konsertene!

Tre kor, to fra Oppegård, et fra Oslo

Sofiemyr kammerkor og Greverud kammerkor er lokale kor og ledes henholdsvis av kantor Simon G. Skyttemyr og kantor Espen Takle. Con Amore er et Oslo-basert kor som ledes av sanger og sangpedagog Jon Berg Eriksen. Berg Eriksen vikarierte i 2019 også som leder for Sofiemyr kammerkor. De tre korene utgjør om lag 70 sangere, en størrelse som gjør at store verk kan fremføres med ekstra klang og fylde, noe som passer godt for en del av Mendelssohns musikk. I tillegg deltar sopransolisten Mari Aschehoug, en mannskvartett fra Ensemble Rex, og 11 strykere. Berg Eriksen dirigerer konserten mens Skyttemyr og Takle spiller orgel.

Mannen bak den legendariske brudemarsjen

Felix Mendelssohn (1809-1847) var en tysk komponist, dirigent og pianist som var en av de mest kjente og respekterte musikerne i sin tid. Han var en viktig representant for romantisk musikk og er mest kjent for sine orkesterverk, kammermusikk, kirkemusikk og orgelverk (tenk bare på hans kjente brudemarsj som du kan høre her!). Hans kirkemusikk er kjent for eleganse, kraft og fin melodikk, og hans musikk fremføres over hele verden. Mendelssohn har også blitt gitt æren for å ha løftet Bachs musikk fram i lyset etter mange års glemsel.

Mange klassikere

På konserten vil vi blant annet kunne høre korverkene Wie der Hirsch schreit (Der 42. Psalm), Hear My Prayer, Verleih uns Frieden og musikk fra oratoriet Elias. Videre fremføres mannskvartetten Wasserfahrt og Abendstänchen, og det blir noen solistiske innslag. Som en takk til Mendelssohn for hans gjenoppdagelse av Bach synger korene også Jesu bleibet meine Freude fra Bachs kantate nr. 147. Da er det bare å ønske velkommen til konserten, enten man velger å gå til Greverud kirke eller Røa kirke!

Billett kan kjøpes ved inngangen eller på TicketCo.

Powered by Labrador CMS