IS: Banen på Greverud er foreløpig stengt.
IS: Banen på Greverud er foreløpig stengt.

– Håper å åpne igjen på onsdag

Snø, kulde og en ny feil på varmeanlegget ved kunstgressbanen på Greverud har gjort nok en fotballbane i Oppegård uspillbar gjennom helgen. Men nå loves det rask bedring.

Publisert

Oppegård Avis har i en rekke artikler den siste tiden satt søkelyset på den dårlige kunstgressbanekapasiteten i Oppegård. I disse artiklene er det blant annet gjort kjent at Sofiemyr kunstgress ikke skal ryddes for snø denne vinteren.

Håpet var derfor at kommunens eneste kunstgressbane med undervarme på Greverud skulle være redningen for mange av de 1800 aktive fotballspillerne i kommunen, men helt sånn har det ikke gått. I hvert fall ikke foreløpig.

For da snøen falt på torsdag i forrige uke, ble ikke banen ryddet raskt nok for snø. Treningene gikk som normalt, snøen ble trampet ned i underlaget og da frosten kom natt til fredag, ble snø og slaps til isklumper.

Dette gjorde det umulig å gjennomføre fotballspill gjennom helgen og banen ble stengt.

Håper på åpning onsdag

Det er den fortsatt, men nå er visstnok redningen nær.

– Banen er stengt i dag og i morgen på grunn av isen. Den skal vi bli kvitt med salt og fyring, og forhåpentligvis vil banen være i god forfatning fra og med onsdag, sier Erling Ekroll fra Oppegård IL.

Da Oppegård Avis var i kontakt med Ekroll var han akkurat i ferd med å avslutte et driftstyremøte mellom Oppegård IL og Kolbotn IL, for å legge en god plan for banen. Han kunne også forsikre om at problemene med fyringsanlegget, nå er utbedret.

– I fjor var det som kjent mange driftsstanser på grunn av feil, men kommunen har hatt en full overhaling av anlegget nå, og blant annet tatt service på både gassanlegg og fyringskjeler. Likevel fikk vi en liten lekkasje på en flens i forrige uke. Dette er nå fikset av Larmerud og anlegget har vært i gang siden torsdag i forrige uke. Anlegget er betydelig oppgradert, så det lover godt, sier Ekroll.

Fyrer for fullt

Og selv om det nå fyres for fullt, vil det ta litt tid før banen er isfri.

– Når det er så kaldt som nå får vi ikke full effekt av saltet, men når det forhåpentligvis blir litt mildere i morgen, så blir det bedre forhold for opptining, sier sportslig leder i fotball herrer i Kolbotn IL, Sindre Brevik.

PS: Sjuerbanen på Flåtestad brøytes, og er i skrivende stund spillbar, selv uten undervarme. Sjuerbanene på Hellerasten, Vassbonn og Østli er det ikke vinterdrift på og det er ikke lagt fotballtreninger til disse banene i «vinterhalvåret».

Powered by Labrador CMS