SAMLES HER: I romjulen skal elever fra fra Østli, Sofiemyr og Greverud samles til SFO her på Greverud skole.
SAMLES HER: I romjulen skal elever fra fra Østli, Sofiemyr og Greverud samles til SFO her på Greverud skole.

Slår sammen skoler – lager julekohorter

Foreldre er bekymret for smittevern. – Like trygt som ellers, sier kommunen.

Publisert

Skolene i Nordre Follo nærmer seg juleferie, en ferie som nok er svært etterlengtet etter en spesiell høst. Bekymrede foreldre har tatt kontakt med lokalavisen etter at det er sendt ut brev om at SFO-tilbudene ved flere skoler slås sammen i romjulen.

Ved Greverud skole fikk foreldre i november et informasjonsbrev hvor det blant annet står:

«Denne julen holder vi åpent på Greverud skole både før jul og i romjulen. I romjulen vil vi være sammen med barn og voksne fra Sofiemyr skole og Østli skole.»

Skeptiske foreldre

Å slå sammen tre SFO-tilbud, og dermed danne nye kohorter, har skapt reaksjoner hos foreldre, som lurer på om kommunen med dette tar juleferie fra hele smittevernet.

– Vi har behov for å benytte SFO i deler av romjulen, da det ikke er mulighet for ferie for oss begge. Vi er dog skeptiske til å om vi tør å benytte oss SFO i denne perioden, sier en pappa Oppegård Avis har vært i kontakt med.

Katti Anker Teisberg er områdeleder skole i Nordre Follo kommune. Hun sier kommunen følger smitteveilederen fra Utdanningsdirektoratet, som per dags dato er i gul beredskap for barneskolene i Nordre Follo.

SKOLESJEF: Katti Anker Teisberg er områdeleder skole i Nordre Follo kommune.
SKOLESJEF: Katti Anker Teisberg er områdeleder skole i Nordre Follo kommune.

– Smitteveilederen gir anledning til å endre kohortenes sammensetning etter en helg, og derfor iverksettes ikke sammenslåing før romjulen.

– Like trygt som ellers

Anker Teisberg sier det skal være like trygt å sende barna på SFO i romjulen som ellers.

– Selv om sammensetningen i kohortene kan bli ny, vil antall barn i kohorten være innenfor rammene og det vil være fokus på ordinært smittevern på gult nivå. Det vil også være kjente voksne fra alle skolene.

– Hvor mye sparer kommunen på å slå sammen SFO-tilbud i romjulen?

– Det er ingen direkte økonomisk innsparing - poenget er at de ansatte på SFO får mulighet til å ta ut så mye ferie og opparbeidet avspasering som mulig, sier Katti Anker Teisberg.

Powered by Labrador CMS