DUGNADSGJENGEN: Kristin Granum Rosebø takker alle som bidro til arrangere Grønliåsen Rundt.
DUGNADSGJENGEN: Kristin Granum Rosebø takker alle som bidro til arrangere Grønliåsen Rundt.

Tredje strake seier i Grønliåsen Rundt

Det lokale terrengløpet Grønliåsen rundt ble arrangert for fjerde gang på søndag. Med et noe mindre program og 86 deltakere som løp på tid, i tillegg til at flere også valgte å ta de ti kilometerne som en fin tur uten tidtaking, ble det ny suksess for løpet.

TEKST: Frode Monsen

Grønliåsen Rundt startet egentlig med Stopp Støyen-løpet i 2017. Suksessen var formidabel med nærmere 800 deltakere som løp, gikk eller syklet i protest mot den planlagte skyte- og helikopterstøyen fra Politiets kommende beredskapssenter på Taraldrud.

I TET: Stefano Zanotto med Atle Smenes og Kristine Meinert Rød på hjul.
I TET: Stefano Zanotto med Atle Smenes og Kristine Meinert Rød på hjul.

Initiativtaker Kristin Granum Rosebø besluttet å gjøre dette til et årlig arrangement. Start og mål ble flyttet til Tårnåsen skole og etter hvert kom to nye distanser til; Grønliåsen på kryss og tvers og Grønliåsen opp og ned.

20 løypevakter

Etter fjoråret var Rosebø usikker på om hun skulle gå på et nytt år, og koronasituasjonen gjorde at det først ganske nylig ble endelig klart at løpet ville bli arrangert i år. Men nå med kun den opprinnelige distansen på 10 km over og rundt den vakre Grønliåsen, som brukes så flittig av Oppegårds befolkning både til tur og trening.

FULL FART: Hanne Sørmo Sorte (t.h.) fra Oppegård og Anett Egsæter fra Siggerud i fin stil.
FULL FART: Hanne Sørmo Sorte (t.h.) fra Oppegård og Anett Egsæter fra Siggerud i fin stil.

Arrangementet kunne skilte med felles oppvarming med musikk før løpet og kiosk med mulighet for å fylle på energilagrene med saft, kaffe, kaker og boller etter løpet. Og underveis sørget hele 20 løypevakter for at løperne kom seg trygt og riktig gjennom skogen.

Utenlandsk seier

I år ble det for første gang utenlandsk seier ved Stefano Zanotto. Italieneren som løper for Rustad IL vant på 42.13 og var den eneste som slo kvinnevinneren Kristine Meinert Rød. Den tidligere svømmeren fra Tårnåsen kjenner løypene ut og inn, og med den sterke vinnertiden 43.10 fullførte hun sitt hat-trick med sin tredje strake seier i Grønliåsen Rundt.

TRIPPELSEIER: Kristine Meinert Rød får sine velfortjente blomster.
TRIPPELSEIER: Kristine Meinert Rød får sine velfortjente blomster.

I fjor slo hun alle mannfolka, i år nesten alle. Årets løp var imidlertid 19 sekunder raskere enn fjorårets vinnertid, og dermed ny løyperekord for kvinnene. Løyperekorden til Erling Christiansen på 39.38 for tre år siden var imidlertid ikke truet denne gangen heller.

På de neste plassene fulgte Thomas Oma, Atle Smenes og beste lokale løper på herresiden, Petter Ellefsen fra Sofiemyr, som noterte 46.06.

Det tidligere stortalentet Julie Vollum Bø, som representerte Oppegård IL i ungdomsårene, ble nest beste kvinne og nummer seks totalt med tiden 46.10. Mens Kine Rye-Holmboe fra Oppegård IL tok den tredje pallplassen i kvinnenes konkurranse, på 49.08. Gledelig lokal dominans i kvinneklassen altså.

Unikt løp

– Spekteret fra idrettsutøvere til mosjonister er det som gjør dette løpet unikt! Takk til alle som var med i skogen vår i dag - og en ekstra takk til alle våre frivillige ambassadører og løypevakter som nok en gang rodde det hele i havn - dere er fantastiske, skrev Kristin Granum Rosebø på Facebooksiden til arrangøren Trening UTE.

LØPEGLEDE: Tore Nyblom fra Trollåsen koser seg.
LØPEGLEDE: Tore Nyblom fra Trollåsen koser seg.

Reaksjonene etterpå var da også mange og positive.

– Supert løp, bra merking og mange flotte engasjerende løypevakter, skrev Mona Johannessen på løpets Facebookside etter sitt løp, som fjerde beste kvinne.

Inga Bjelland Nyvoll fra Tårnåsen var også glad for det lokale arrangementet: – Takk for et supert løp, veldig morsomt å delta!

Totalt 50 menn og 36 damer stilte til start i årets løp.

Powered by Labrador CMS