KOMMUNESTYREREPRESENTANT I 22 ÅR: Anne Kristine Linnestad (59) fra Langhus har vært kommunestyrerepresentant siden 1999. Foto: Privat
KOMMUNESTYREREPRESENTANT I 22 ÅR: Anne Kristine Linnestad (59) fra Langhus har vært kommunestyrerepresentant siden 1999. Foto: Privat

Gruppelederskifte i Nordre Follo Høyre

Gruppeleder for Nordre Follo Høyre, Anne Kristine Linnestad (59), har i dag søkt om fritak fra de fleste av sine folkevalgte verv i Nordre Follo kommune. Cecilie Dahl-Jørgensen Pind og Thomas Sjøvold er klare for å tre inn som leder og nestleder i gruppestyret.

Publisert Sist oppdatert

59-åringen fra Langhus, som har vært kommunestyrerepresentant siden 1999, har bestemt seg om å tre ut av de fleste av sine folkevalgte verv i Nordre Follo kommune fra 10. februar 2021.

Anne Kristine Linnestad sitter nå i kommunestyret, formannskapet og utvalget for omsorg, helse og seniorpolitikk (OHS) i Nordre Follo. Hun er også fast møtende varamedlem i finanskomiteen på Stortinget (2017-2021) og vil høyst sannsynlig bli valgt inn på Stortinget i høstens valg.

– Ingen dramatikk

På sin Facebookside skriver Linnestad tirsdag formiddag at det har vært veldig rart å sende inn søknaden om fritak fra politiske verv her lokalt, men påpeker at dette blir bra for Nordre Follo Høyres kommunestyregruppe og bra for henne selv.

– Det er ingen dramatikk altså, men å ha 100 prosent fokus lokalt og 100 prosent fokus nasjonalt er et regnestykke som ikke går opp, innrømmer Høyre-politikeren.

Takknemlig

Linnestad er også kjent som tidligere ordfører i Ski kommune i 2011-2015. Hun skriver at ordførerjobben er noe av det største hun har opplevd, men hun er også takknemlig for å kunne bidra i Høyres gruppe som gruppeleder og medlem i kommunestyret, råd og utvalg.

– Dette er erfaringer som har lært meg utrolig mye som jeg tar med meg videre. Nå overlater jeg gruppelederrollen og de aller fleste lokale vervene mine til nye, kompetente, engasjerte, varme, morsomme og kreative krefter som vil ta Høyre videre og jeg håper jeg har bidratt litt på veien til valgseier i 2023, sier Linnestad.

I Nordre Follo har hun valgt å fortsette kun som medlem i det partssammensatte utvalget (PSU), som behandler saker som gjelder forholdet mellom de ansatte og kommunen som arbeidsgiver.

Sjekk alle endringer i Høyres gruppe

Som følge av det ovennevnte har Nordre Follo Høyre gjort følgende endringer i sin fordeling av verv i kommunestyregruppen og gruppestyret:

NY GRUPPELEDER: Cecilie Dahl-Jørgensen Pind fra Ski blir Nordre Follo Høyres nye gruppeleder.
NY GRUPPELEDER: Cecilie Dahl-Jørgensen Pind fra Ski blir Nordre Follo Høyres nye gruppeleder.
 • Gruppestyrets leder: Cecilie Dahl-Jørgensen Pind fra Ski
 • Nestleder i gruppestyret: Thomas Sjøvold fra Ingierodden
 • Sekretær i gruppestyret: Knut Oppegaard fra Oppegård
 • Kasserer i gruppestyret: Sara Neumann Habberstad fra Oppegård
 • Foreningens representant i gruppestyret: Kristian Forslund fra Langhus.

Følgende endringer ser godkjent i kommunestyregruppen og vil bli fremmet for kommunestyret:

 • Cecilie Dahl-Jørgensen Pind velges som et nytt medlem i formannskapet.
 • Cecilie Dahl-Jørgensen Pind trer ut som fast medlem i utvalg for areal, klima og miljø (AKB) og velges som siste vararepresentant i dette utvalget.
 • Cathrine Salthammer fra Ski velges som et nytt fast medlem i AKB.
 • Daad Gjerde trer ut som fast medlem i utvalg for oppvekst, idrett og kultur (OIK). Som nytt fast medlem i OIK velges Nivin Mohammed Abdelwahab fra Ski.
 • Gunhild Øyangen går inn som ny siste vara i OIK.
 • Anne Kristine Linnestad og Bjørn Kløvstad går ut av utvalget for omsorg, helse og seniorpolitikk (OHS). Daad Gjerde og Thomas Sjøvold velges som nye fast møtende medlemmer i OHS.
Powered by Labrador CMS