GUL OG SKUMMEL: Disse plantene er svært giftige. Til uken fjernes de.
GUL OG SKUMMEL: Disse plantene er svært giftige. Til uken fjernes de.

Giftplante fjernes til uka

De tre giftige Gullregn-buskene i Skiveien på Kolbotn skulle opprinnelig fjernes i løpet av juni.

Publisert

15. juni publiserte vi en sak om tre busker med den giftige planten Gullregn, rett ved Kolbotn kirke.

Planten er kategorisert blant Norges giftigste planter, og ifølge Giftinformasjonen er hele planten svært giftig og kan forårsake død ved høyt inntak.

Oppegård Avis forhørte seg derfor med Vegar Larsen, byggeleder for infrastruktur, drift og vedlikehold i Viken fylkeskommune, om når disse buskene skulle fjernes.

Svaret var at dette skulle gjøres i juni.

Fjernes til uken

Siden plantene fortsatt ikke var fjernet i går, 8. juli, tok vi på nytt kontakt med Larsen i Viken fylkeskommune. Han kan nå informere om at den skumle, gule planten, som er en vederstyggelighet, blir fjernet i uke 28. Altså til uken.

– Dette er ikke en plante som blir bekjempet aktivt av Viken fylkeskommune. Vi fjerner ikke planter fordi de er giftige. I Skiveien skal vi fjerne Gullregn for de det er en plante som sprer seg raskt. Det er å forvente at det vil dukke opp flere Gullregn i samme område fremover. Entreprenøren vår har hatt mye å gjøre inn mot sommeren. Å fjerne Gullregn i Skiveien har derfor ikke blitt prioritert. Oppgaven vil bli utført i løpet av uke 28, skriver Larsen i en e-post til Oppegård Avis.