GULT VARSEL: Oppegård går innenfor kategorien som "Sannsynlig".

Gult farevarsel - kan bli torden og styrtregn

Etter et par dager med relativt godt vær er det nå gult farevarsel i følge Yr.no. Det dårlige været skal begynne på ettermiddagen.

Publisert Sist oppdatert

I en artikkel publisert tidligere denne uken, kunne vi i Oppegård Avis fortelle om at det i et par dager fremover ville bli bedring i været. 

Likevel er det altså en viss fare for dårligere vær nå i helgen. Dette gjelder fredag ettermiddag og lørdag.

Gult farevarsel 

Det som kjennetegner gult farevarsel er variasjoner i intensitet og mengde nedbør, og generell  rask endring i været. Det er i følge yr ventet at nedbøren vil passere 20 millimeter i timen, i tillegg til mulighet for torden.

Det anbefales av yr å holde seg oppdatert på utviklingen og følge med på værradaren. I tillegg kan det være lurt å kjøre etter forholdene. 

Konsekvensene av nedbør som kategoriseres under gult farevarsel kan være så mangt. Noe av det yr melder på sine nettsider er lokale oversvømmelser, eventuelle stengte veier av samme grunn og generelt vanskelige kjøreforhold. i værste fall kan det også bli jordras, da så store mengder nedbør kommer samtidig. 

Noe å gjøre i regnværet?

Sommeren er en tid der aktiviteten blant folk flest gjerne trappes opp. Det er derimot ikke like hyggelig om det skulle regne kraftig. Derfor kan for eksempel Pure Padel på Sofiemyr fortelle at de fortsatt holder dørene oppe gjennom helgen.

PÅ TILBUDSIDEN: Banesjef Snorre Erlandsen (til venstre) og daglig leder Richard Larsson står bak Pure Padel på Kolbotn, og holder åpent gjennom regnværet.

– Vi holder åpent som vanlig, og har et tilbud med 300 kroner gjennom hele helgen.

For de som ikke skulle ønske ren aktivitet, er det også mulighet til å ta seg en matbit eller for eksempel softis.

Powered by Labrador CMS