HØYHUS ELLER IKKE? Debatten rundt hva tomten rundt gamle Oppegård Rådhus skal brukes til, fortsetter.

Hold deg til hovedpoenget!

Kjell Magne Bondevik mener Høyre-Stormoen burde ønske debatten velkommen, i stedet for å avspore.

Publisert Sist oppdatert

I sitt siste innlegg går Halvor Stormoen fra Høyre behendig unna hovedpoenget i vår diskusjon: Ønsker vi høyhus på opptil 15 etasjer i Kolbotn sentrum, rundt (det gamle) rådhuset, eller ønsker vi ikke?

I stedet beskylder Stormoen meg for «å sove i timen», «forvirre mer enn avklare» og han trekker inn helt andre saker (som problemet med Kolbotn stasjon – som han, hvis han hadde fulgt bedre med, hadde visst at jeg som leder av Eldrerådet faktisk har engasjert meg i).

Stormoen burde ønske velkommen en diskusjon om den skissen han og to andre Høyre-menn la frem istedenfor slike avsporinger.

Jeg er enig i at det forslaget som Norconsult la frem til bebyggelse rundt rådhuset er dårlig, fordi det vil ødelegge mye av det grøntområdet vi nå har og har ytterligere sjanse til å etablere. Men jeg synes også at forslaget fra Høyre-representantene er dårlig fordi høyhus i dette området bryter med den profilen vi ellers har i Kolbotn sentrum og vil ødelegge det mer «åpne» inntrykket vi nå har, og som er en kvalitet.

Stormoen viser til tidligere vedtak AKB som begrunnelse for sitt forslag, og mener at jeg «sover i timen». Men jeg har fulgt godt nok med til å vite at det ikke er truffet noe endelig vedtak på utbyggingsmodell og at det er nå vi kan og bør ta diskusjonen. Det kan ikke være noe mål å presse inn flest mulig beboere inn på et lite område rundt rådhuset på Kolbotn. Det er viktigere kvaliteter å ta vare på! Jeg har fått flere tilbakemeldinger, også fra Høyre-folk, som er enig i mine synspunkter.

Jeg skriver ikke på vegne av det partiet jeg hører til, selv om Stormoen trekker dette inn. Men er utspillet fra Stormoen og de to andre Høyre-mennene på vegne av Nordre Follo Høyre?

Powered by Labrador CMS