TALENTER: Kolbotn har en knallårgang på gang med dette G14-laget, som stort sett vinner alt de deltar på.

Kolbotn med gulltrippel

Klubben hadde tre gullmuligheter før helgens regioncup i håndball. Gjett hvor mange gull det ble...

Publisert Sist oppdatert

Det ble en stor dag for Kolbotns håndballgruppe lørdag 4. mai. Tre av lagene hadde kvalifisert seg til finalen i Mobile Regionscupen i region Øst. 

Det endte med at alle tre vant sine finaler.

Først ut var det svært så talentfulle G14-laget. Laget har i serien spilt blant G15-lagene og tok bronsen i den serien, i kamp mot ett år eldre spillere. Like før påske klarte laget å forsvare seieren fra fjorårets Peter Wessel-cup i Larvik. 

Cupen sies på folkemunne å være et «uoffisielt NM» for yngre klasser.

Slo erkerivalen

I regionscupen, som i PW, var det 14-åringer på den andre siden av banen. Kolbotn tok seg til finalen med å danke ut blant annet erkerivalene Haslum i semifinalen. 

I finalen ventet Bækkelaget. Det ble lenge en svært jevn og tøff kamp i Langhushallen. Kolbotngutta vant til slutt 17-14 etter at det var 7-7 ved pause. Etter hvilen satte derimot laget skapet på plass og var på det meste oppe i en femmålslelse før motstanderen klarte å redusere mot slutten av kampen.

Sam Delgado Nyström og Sebastian Lo er begge gode bidragsytere og viktige spillere på laget. Innledningsvis var det derimot ingen av dem som lykkes særlig. Det skulle heldigvis snu. Spesielt Nyström var solid etter pause og ble lagets toppscorer med sine fem mål og en straffe. Lo hadde fire mål og en straffescoring. Daniel Flatgård, Benjamin Anstensen og Christian Haraldsen Østrem scoret to mål hver.

Stort for hele laget

– Det var stort for hele laget å dra seieren i land og forsvare seieren fra reg-cupen i fjor. Det er gøy å se at all treningen vår lønner seg, sier Sam til Oppegård Avis.

Trener Henrik Lo har fulgt guttene helt siden de begynte å kaste håndball i åtteårsalderen, og har sett en utrolig utvikling hos spillerne. Noen av dem hadde kanskje litt mer fortrinn enn de andre i de yngre dagene, men nå har flere av spillerne tatt store steg og sammen løftet laget.

– Styrken vår er at vi har et veldig godt og samstemt lag og ikke bare er avhengige av enkeltspillere, forklarer Lo overfor OA.

Laget trenes ved siden av Lo også av Martin Flatgård, Une August Trøstheim Amundsen og Oscar Anstensen.

Store ambisjoner

Ambisjonene for laget er store. Neste sesong skal laget først forsøke å kvalifisere seg for spill i Bringseieren for G16-lag. I januar skal laget spille en eliteturnering i Veszprem i Ungarn. I april er det Petter Wessel før man i juni drar til den prestisjetunge Granollers-turneringen i Spania. I fjor endte det med fjerdeplass for det ene laget.

– Det hadde vært moro å revansjere fjerdeplassen fra i fjor. Dessuten skal det bli interessant å måle krefter mot internasjonale elitelag i Balaton-turneringen i Ungarn, sier Sam.

Dobbeltseier for damene

Siden unggutta i Kolbotn leverte varene, ville ikke KILs håndballdamer være noe dårligere.

– Kolbotns Håndball Damer kronet en strålende sesong med dobbeltseier i Mobile Regionscupen. Disse seirene er et produkt av en god treningskultur, og en spillergruppe med 3 + 5 div. som har et sterkt samhold og gjør hverandre gode. Dette støttet av solid strukturert spill med stort tempo, mye vilje og spilleglede gjorde denne strålende vårdagen til et sprudlende vakkert Kolbotn eventyr» innleder lagleder Bjørn Lyse.

3. DIVISJONS DAMER: Denne gjengen sikret gull i helgens regioncup på Langhus.

Kolbotn Håndball damer 3. div. var klare for finale etter et par overlegne seiere på hjemmebane, hvor de slo Ellingsrud 39-19 i kvartfinalen og et godt Tveter-lag med 42-28 i semifinalen. I finalen var det klart for kamp mot Skogstrand, sist lagene møttes i fjorårets sesong ble det to jevne kamper så det lå an til å bli en spennende kamp.

Kolbotn satte det offensive forsvaret fra start og løper på kontra, men slurvet en del framover utover i omgangen. Første omgang ble jevn, og jentene gikk til pause med en knapp ledelse på 15-13. I andre omgang fortsatte jentene å stå bra bakover, og spillet begynte å flyte bedre. Jentene fikk brettet ut spillet og utnyttet kantene sine, hvor Mia Henriette Nikolaisen og Aurora Albrightsen scoret 8 spillemål fra hver sin kant. Det gjorde at jentene rykker ifra, og vant med solide 37-28.

– Vi gikk ut på banen og gjorde det vi er best på, å spille hverandre gode. Vi kjempet godt, og satte forsvaret fra start som ga uttelling framover. En perfekt avslutning på en bra sesong med rå damer. Jeg er stolt av gjengen!» sier kaptein Sandra Limseth Børgund.

– Laget består av meget gode senior- og juniorspillere hvor alle bidrar, hvor vi avslutter sesongen med å score i snitt 37-38 mål, som gir høy underholdningsverdi for publikum! Jentene fortjente gullet og jeg er utrolig stolt av dem alle (som alltid)!» oppsummerer hovedtrener Richard Solberg Andersen.

Rivaler i finalekamp

Etter 3. div. sin seier var det rett videre til neste kamp, hvor Kolbotn 2 og Oppegård 2 møtes til et ordentlig lokaloppgjør i finalen. Oppegård 2 satte tempoet og sørget for en jevn start på kampen. Halvveis i første omgang rykket Kolbotn 2 ifra og gikk til pause med en 17-11-ledelse. Andre omgang svingte litt så Oppegård 2 hentet inn det meste av ledelsen i løpet av 13 minutter. Kolbotn 2 økte ledelsen igjen, men Oppegård 2 hentet seg inn og med 5 min igjen av kampen lå de kun ett mål bak. Oppegård 2 pådro seg to røde kort de siste minuttene, men jentene på Kolbotn 2 holdt hodet kaldt og vant til slutt 31-28. En sterk prestasjon av Kolbotn 2 som stilte med et lag som består av 5. div. spillere, juniorspillere og hele fire spillere fra J07/J08 årgangene i klubben. Emilie Omenås Lie, født 2007, blir den store toppscoreren med sine 13 mål.

– Det var skikkelig gøy å se jentene spille. Det er alltid spennende å møte Oppegård, og vi vet de er gode. Jentene klarte å holde hodet kaldt til siste minutt og det resulterte i en deilig seier» sier juniortrener Eirill Berg Holmen.

5. DIVISJONS DAMER: Disse unge og lovende damene knallet til og sikret Kolbotn nok et gull i regioncupen. Attpå til etter finaleseier mot Oppegård.

– Det er alltid spennende med lokaloppgjør. Det ble en jevn kamp, men vi spilte hverandre gode og kjempet kampen ut. Stolt av innsatsen til alle jentene i dag!» sier kaptein Ingeborg Marie Hållberg Lyse.

– Ekstra imponerende innsats av Kolbotn jentene som består av spillere fra flere lag hvor mange er yngre juniorspillere. Kampen svingte fram og tilbake men vi ga aldri fra oss ledelsen fra midten av 1. omgang. I 2. omgang prøvde Oppegård å stoppe kampens toppscorer Emilie Omenås Lie (13 mål) med frimerke, noe som ble løst med å spille 7 mot 6. I tillegg til gullmedaljen i Regionscupen kan vi spesielt glede oss over opprykk til 4. divisjon! Heia Kolbotn!» oppsummerer hovedtrener Richard Solberg Andersen.

Powered by Labrador CMS