LOVENDE: Mats Borge (f.v.), Jacob Niss, Martin Fjeldstad, Magnus Tellefsen og Marius Åberge er alle tatt ut til dagens regionale landslagssamling i håndball for 2006-årgangen.

Ser landslaget i det fjerne

Hele fem Kolbotn-spillere var på plass da Norges Håndballforbund kalte inn regionens beste 2006- og 2007-spillere til regional landslagssamling på Langhus i dag.

Publisert Sist oppdatert

Den 2006-fødte KIL-kvintetten Marius Åberge, Mats Borge, Jacob Niss, Magnus Tellefsen og Martin Fjeldstad stod alle på listen da landslagstrenerne samlet regionens skarpeste kandidater til «besiktigelse» fra klokken 10 i dag.

Og det er ingen liten prestasjon, verken av klubben eller spillerne.

I håndball-sammenheng er Norge delt i fire regioner, hvorav region Øst både er den største og sterkeste, ifølge Kolbotn-trener Rune Ørndal.

– Det å få med fem stykker er mildt sagt ganske bra i en så stor region, som også er den desidert beste. I mine øyne er seks, sju av de ti beste lagene i Norge i vår region. Da er det bra å få med fem, selv om jeg faktisk mener vi har flere spillere som burde vært med, sier Ørndal.

Lang vei

Han passer også på å helle litt kaldt vann i blodet til de som eventuelt nå tror at landslagsplassen er sikret.

– De er blant 40 spillere som er tatt ut til en regional landslagssamling og selv om landslagstrenerne er på plass, så er det en lang vei videre og mye jobb som må gjøres før det kan spilles med flagget på brystet. Men de ligger godt an, sier han.

FIKK TRENER-RÅD: Kolbotn-trener Rune Ørndal har ansvaret for treningshverdagen til guttene og var på plass for å gi råd og støtte.

– Aldri sett større talent

Her er trenerens vurderinger av de fem spillerne:

Marius Åberge er et ultratalent på keepersiden. I håndball er det ekstremt viktig med en god keeper og vi har heldigvis en av landets desidert beste hos oss. Det at han kom på All star-laget i Petter Wessel cup sier det meste.

Mats Borge er en eminent kantspiller som er god til å starte tidlig og sette mulighetene han får. Har spesialisert seg på venstrekantrollen, og jeg har vel aldri sett et større talent. Også han har ting å jobbe med, men han besitter både tempo, teknikk og treningsiver.

Martin Fjeldstad er en uslepen diamant som har skiftet posisjon fra fra linje til høyreback. Er en vinnerskalle av de sjeldne som har et kjempepotensial med sitt enorme skudd og ekstreme fysikk.

Jacob Niss er en fleposisjonspiller som har et stort finterepertoar og raske bein. Også han har byttet posisjon i det siste, fra bakspiller til kant. Også Jacob har en vinnerskalle som går utenpå det meste, og det er en drøm for en trener.

Magnus Tellefsen spiller midtback og kant. Her har vi en elegant spiller som ikke roper høyest. Har et veldig godt skudd og evnen til å spille andre gode. Har god teknikk, bra tempo og fin spilleforståelse. Magnus har aldri en dårlig kamp.

Gir ros til laget

Selv om Ørndal selvsagt erkjenner at de fem har lagt ned mye innsats på egenhånd, vil han likevel gi en ekstra honnør til resten av Kolbotn-laget.

– De fem er en utrolig sterk bukett, men det er også viktig å understreke at også laginnsatsen har bidratt mye til at disse fem guttene har fått denne muligheten. De har en bra treningshverdag i klubben med sultne lagkamerater, sier Ørndal.

Spent gjeng

Det var en spent gjeng vi møtte før dagens lange treningsøkt. Guttene hadde fått fri fra skolen, for å gjennomføre flere håndballøkter, noen fysiske økter, samt samtaler med trenerteamet.

– Jeg tror ikke vi står noe tilbake for de andre spillerne. Eller jeg vet at vi ikke gjør det, for vi har spilt mot de aller fleste her. Det er mange gode spillere samlet her, men vi må bare vise oss frem fra vår beste side, så har vi gode sjanser alle sammen for å gå videre til neste skritt, sa Mats Borge, før treningen startet.

SPENT: KIL-guttene var spente før dagens treningsøkt med regionens beste håndballspillere.

Ga råd

Trener Rune Ørndal passet også på å gi noen korte råd før guttene ble samlet på banen.

– Senk skuldrene gutter og vis det dere kan. Mer kan ingen forvente. Og husk at dere er her av en grunn. Det er fordi dere fortjener det, sa treneren mens de fem gjorde unna sine siste forberedelser.

SAMLING PÅ SAMLING: Før dagens treningsøkter starter var det opprop og informasjon fra region- og landslagstrenerne.
Powered by Labrador CMS