GULLJUBEL: Så glad blir man av å vinne Norden cup i håndball.

Ble Nordens beste håndballag

Kolbotns J-09 dro til Norden Cup i Gøteborg og gravde frem gull.

Publisert Sist oppdatert

I april 2022 ble Kolbotn Håndball Jenter 2009 invitert til å delta i invitasjonsturneringen Norden Cup i Gøteborg. Turneringen samler noen av de beste håndball-lagene i Norden, og det var derfor en stor ære for Kolbotn J2009 å bli invitert.

Kolbotn J2009 har en stor og bred tropp, med mange dyktige spillere. Nesten 40 jenter trener jevnlig og laget har måtte innføre venteliste. Laget har vist seg å være meget konkurransedyktig i serien de har spilt i, og har også imponert stort i cupkamper. Dette har naturligvis vært en av årsakene til at de ble invitert til Norden Cup.

Norden Cup ble spilt i romjulen og Kolbotn J2009 stilte med stor selvtillit til turneringen. Laget startet sterkt, og vant sine tre kamper i gruppespillet mot gode norske, svenske og danske lag. I kvart- og semifinalene ble sterke (også fysisk) svenske lag slått.

I finalen ventet et norsk lag, KFUM Stavanger, og det ble lenge en spennende og jevn kamp. Til slutt var det Kolbotn J2009 som klarte å stikke av med seieren, og laget kunne juble for en historisk triumf i Norden Cup.

VINNERLAGET: Her er jentene som vant Norden Cup i håndball.

Sterk bredde

Det er ingen tvil om at Kolbotn Jenter 2009 fortjente seieren i Norden Cup. Laget viste stor kvalitet gjennom hele turneringen, og spilte som et lag. Lagets store styrke er den store bredden og variasjon i spillet. Laget kan rotere og hvile spillere uten at kvaliteten på laget senkes.

Det er også verdt å nevne at Kolbotn Jenter 2009 har en stor og aktiv støtte i foreldregruppen, som har støttet laget gjennom hele sesongen og også i Norden Cup. Supporternes innsats og engasjement har sikkert også bidratt til lagets suksess. Kommentatorene nevnte flere ganger den store støtten fra tribunen og sa at «Det verkar som hele Kolbotn er her».

Jentene stilte også med et lag nr. 2 som deltok i side-turneringen der de møtte sterkere og eldre J2008-lag. Denne turneringen hadde en mer sosial profil. For jenter 2009 er det også viktig at selv om de deltok med to nivådelte lag som dro til Gøteborg, så er det viktigste uansett det sosiale, fellesskapet, glede og innsats. Det gleder støtteapparatet at jentene er så mye sammen på tvers utenom kampene. De heier på hverandre og andre Kolbotn-lag.

Gullmedaljen tilhører hele laget og ikke bare de som spilte finalen!

Alt i alt var det en historisk seier for Kolbotn Jenter 2009 i Norden Cup, og laget har vist at de hører hjemme blant de beste jente-håndballagene i Norden.

JENTE 2009: Her er 2009-årgangen som leverte til gull i Gøteborg.

God deltakelse

Jenter 2009 var på langt nær det eneste laget fra Kolbotn som deltok i Norden Cup. Hele fem lag reiste nemlig avgårde til den store turneringen. Alle KIL-lagene både kjempet og sloss for poeng og kampene har vært knallharde opplevelser med helt andre dommere og tøffere tak enn spillerne er vant til fra hjemlig nivå. Alle lag har vunnet noen av sine kamper, det har vært god læring og utvikling for samtlige lag. Det å møte de beste lagene fra andre land er både krevende og spennende, for det spilles mye god håndball også i våre naboland

KLARE FOR TUR: Kolbotn ILs håndballspillere reiste standsmessig til Gøteborg.

Gode resultater

Resultatmessig endte det slik:

Jenter 2009 nivå 1: 1. plass

Gutter 2009: 3. plass

Jenter 2008: Ble nummer 11

Jenter 2006: Ble nummer 13

Gutter 2006: Ble nummer 11

Jenter 2009 nivå 2: 6 tøffe kamper i 2008/ 2009 gruppen!

Powered by Labrador CMS