BLE OVERRASKET: Jentene fra Kolbotn og Oppegård 09 fikk seg en hyggelig sjokkopplevelse tidligere i høst.

Fylte hallen med idrettsglede

Jentene fra Oppegård og Kolbotn 2009 fikk seg en stor overraskelse da landslagstrenerne i håndball dukket opp til vennskapskampen i Langhushallen.

Publisert

– Vi samles for å feire at idretten er på vei tilbake. Vi skal lage en forrykende festforestilling, og jeg gleder meg til å se ungene spille håndball igjen. Jeg har lyst til å være med å inspirere, sier Christian Berge, trener for Norges herrelandslag i håndball.

SPRONSET: Kvelden var stelt i stand og sponset av bilprodusenten Opel.

I lang tid har hallene stått ubrukte og idrettene hatt et langt avbrekk på grunn av korona. Nå var det på tide å fylle Langhushallen til randen med idrettsglede. Torsdag 23. september arrangerte Norges Håndballforbund og Opel en vennskapskamp mellom Kolbotn og Oppegård J09.

Visste ingenting

Men lite visste de håndballglade jentene hva som ventet dem. Kveldens kamp skulle nemlig bli ledet av Christian Berge, trener for Norges herrelandslag i håndball og Thorir Hergeirsson, trener for Norges kvinnelandslag i håndball.

– Breddeidretten er helt avgjørende. Det er der alt starter. Dessverre har den fått lide av covid og aktiviteter, treninger og arrangementer har blitt avlyst og fellesskapet blitt mindre. Nå er vi ivrige etter å starte, og denne kvelden er en perfekt start, sier Thorir Hergeirsson.

Rigget for fest

HØY PARTY-FAKTOR: Jentene fikk nesten sjokk da de løp inn på banen, helt uvitende om hva som ventet.

Langhushallen var rigget for en skikkelig fest for å markere at idretten for barn og unge endelig er i gang igjen med lysshow, lydanlegg og røykmaskiner. Ut av røyken kom landslagstrenerne til jentenes store overraskelse. Flere hoppet av glede da de fikk se forbildene entre hallen.

Trenerne fikk tydelige se at gleden over å kunne spille igjen var stor.

– Jeg blir inspirert av å se de unge spille. De har ikke agendaer, men driver med lek og moro. Jeg håper vi i kveld har inspirert og motivert de unge til å drive med håndball, og gitt dem en boost i oppstarten etter pandemien, sier Hergeirsson.

– Jeg synes idrett er fantastisk, og det skal være en arena som er åpen for alle. Den største jobben vi som trenere kan gjøre er å skape så morsomme treninger, at barna vil komme igjen, sier Berge.

«Fremtiden tilhører alle»

STYRTE KIL: Christian Berge, landslagstrener for herrelandslaget, hadde ansvaret for KIL-jentene.

Christian Berge er ambassadør for Opel. NHF og Opel jobber sammen for å stimulere til økt aktivitet innen barne- og ungdomshåndball – og spre budskapet om at idretten tilhører alle.

– Hos oss i Opel sier vi at «Fremtiden tilhører alle» – Norges Håndballforbund har «Håndball for alle» som sin visjon. Begge parter elsker lagspill på ulike arenaer, sier Reidar Holtedahl, merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen.

Powered by Labrador CMS