JUBELJENTER: 06-jentene fra Kolbotn IL er gull verdt, selv om det ble exit i kvarten. De har nemlig lært en svært viktig lekse.
JUBELJENTER: 06-jentene fra Kolbotn IL er gull verdt, selv om det ble exit i kvarten. De har nemlig lært en svært viktig lekse.

Reisebrev fra Petter Wessel-cup

Etter to tunge pandemi-år uten cup kunne endelig den ærverdige Peter Wessel Cup endelig gjennomføres igjen. Ett av lagene som deltok var Kolbotn J2006. Her er noen ord, blant annet om fire viktige ord.

Publisert Sist oppdatert

Sesongens turnering var for klassene 14, 15 og 16 år, og cupen bærer fortsatt litt preg av å være et slags «uoffisielt NM» for ungdomshåndballen. Nervene blir gjerne også deretter.

UTEN MAT OG DRIKKE...: Her er det pizza som fortæres av cup-jentene til Kolbotn.
UTEN MAT OG DRIKKE...: Her er det pizza som fortæres av cup-jentene til Kolbotn.

På grunn av stor usikkerhet tidlig på året om skoleovernatting ville bli et alternativ, booket laget seg inn på hotell i Stavern, for å være helt sikre på å ha overnatting. Selv om skoleovernatting ble mulig, valgte gjengen å beholde hotell som sin base.

Fredag var det oppmøte i Stavern kl. 17:30, hvorpå jentene fikk installert seg før felles middag på en lokal restaurant. En blid, glad og fornøyd gjeng inntok middagen på restaurant SMAK. Resten av kvelden var til fridisposisjon, før det var innetid og natt kl. 23:00.

For denne gjengen er avslutning på en lang dag ensbetydende med innsamling av mobiler, for å sikre en god og uforstyrret nattesøvn.

De viktige ordene

Lørdag kl. 06:45 var det vekking, og 07:15 var det samling i frokostsalen for en real hotellfrokost. Så var det avreise til Bergslihallen og første kamp i PW sto for tur.

Kamp 1 var Hinna, fra Stavanger, motstander. Det ble en tøff kamp mot et godt lag, men Kolbotn måtte se seg slått.

Etter kampen tok KIL-jentene frem et hemmelig våpen. I uka før avreise, bestemte nemlig laget seg for å ta med seg noen «ord» som ikke var resultatorientert, men konkrete og målbare.

Dette var innsats, ros, jubel og mindre klaging/sutring. Avtalen var å evaluere ordene etter hver kamp. Som sagt, så gjort.

SAMLING: Før og etter kamp hadde jentene en samling hvor de gikk gjennom de fire viktige ordene, og hvor de evaluerte innsatsen. Slikt gir samhold i et lag.
SAMLING: Før og etter kamp hadde jentene en samling hvor de gikk gjennom de fire viktige ordene, og hvor de evaluerte innsatsen. Slikt gir samhold i et lag.

Reiste seg

Kamp to var mot HK-72 Sande. Dette ble en helt annen kamp enn Hinna. Kolbotn-jentene reiste seg flere hakk og leverte en kjempebra håndballkamp som resulterte i seier.

Kamp tre var mot Halsen, som vi hadde sett tidligere i turneringen og vurderte som et godt lag. Nok en gang hevet jentene spille sitt noen hakk, og Halsen kom aldri inn i kampen og en ny seier til KIL-jentene var et faktum. Ordene ble selvsagt evaluert etter begge seirene også.

Sluttspill

Det var nå klart at for 16-delsfinale søndag morgen. Kvelden ble avsluttet med felles middag på Skipperstua, og det var innetid og natta kl. 23:00, og innsamling av mobiltelefoner. Nok en god og uforstyrret nattesøvn.

Søndag kl. 06:30 var det vekking og samling i frokostsalen kl. 07:00. Nok en tidlig morgen med opplagt og blid ungdom inntok en ny god og innholdsrik hotellfrokost. Ingen ting gledet oss voksne mer enn å se en så blid og fornøyd gjeng, som måtte stå opp like tidlig på en lørdag og søndag, som en vanlig ukedag.

Godt forberedt

Avreise til Bergslihallen for 16-delsfinale mot Fet. Det ble en god forberedelse til kamp av jentene, og før det hadde gått 10 minutter ledet jentene 5-0. Fet ble tatt på senga. Kolbotn kjørte på med god håndball og kontrollerte kampen helt til sluttsignalet gikk. En ny dimensjon av jubel ble vist midt på banen. Ordene ble som vanlig evaluert.

I 8-delsfinalen stod Bækkelaget på motsatt banehalvdel. Dette var et lag som KIL-jentene kjente godt. Nok en god forberedelse til kamp av jentene, og de tok styringen av kampen nokså tidlig. BSK ville på ingen måte gi seg, de knappet inn ledelsen de siste fem minuttene av andre omgang, og det ble en thriller av en avslutning. Kolbotn stod i det og kunne slippe enda en ny dimensjon av jubel løs, midt på banen. Kvartfinale PW Cup var nå et faktum.

Tap i kvarten

Kvartfinalemotstander ble Stavanger. Stavanger har i de siste årene vært å betrakte som en av de beste 06-lagene i Norge. Litt respekt var det i gruppa da forberedelsene startet. Jentene gjorde nok en gang en veldig bra jobb med forberedelsen. Kampen startet med mye feil fra begge lag, litt nerver, men så tok Stavanger styringen. Stavanger var veldig gode og det var gøy å spille mot dem, selv om det for KIL-jentene endte med å bli slått ut. Likevel var det jubel etter kampen, for laget hadde vist for seg selv at de kan. Ordene ble som alltid evaluert.

RESTAURANTBESØK: Stil er åpenbart viktig for 06-jentene som hadde samkjørt antrekkene før restaurantbesøket.
RESTAURANTBESØK: Stil er åpenbart viktig for 06-jentene som hadde samkjørt antrekkene før restaurantbesøket.

Viktige ord

Hvorfor skjedde det som skjedde i denne turneringen? Jo, jentene hadde valgt noen ord, som de evaluerte og tok eierskap til, og som de opplevde var viktige for prestasjonen.

Prestasjonene steg i takt med evalueringene.

Ikke nok med det. De innførte også noe helt nytt, som siste del av oppvarmingen, som ikke var ført i penn av de voksne. Jentene tok samling og ble enige seg imellom hva de skulle gjøre, hva som krevdes og dette skapte en tenning inn i kampen.

Bra prestasjon

Kolbotn-jentene var det jentelaget fra Nordre Follo som kom lengst i turneringen, uavhengig av alder. Andre Nordre Follo lag som kom til kvartinale var Ski G14 og Ski G16, dessverre ingen bedre enn dette i år. Kolbotn-jentene satte ny rekord for egen del i turneringen og de reiste hjem med en god følelse av å ha lykkes. Ordene var nok også med på å dempe noe av nervøsiteten før turneringsstart.

Jentene hadde også et fantastisk publikum på tribunen i alle kampene, så stor takk til alle de som bidro der, som var der hele helgen og til de som kom på dagstur.

Ble enige

Ingeborg forteller at før avreise til Larvik hadde vi et spillermøte hvor alle som skulle være og trener var tilstede.

INGEBORG: Ordene de brukte førte til mindre nerver og stress, forteller Ingeborg.
INGEBORG: Ordene de brukte førte til mindre nerver og stress, forteller Ingeborg.

– Vi ble enig om noen ord som vi skulle bruke og evaluere etter hver kamp, som ikke var av håndballteknisk karakter. Tidligere år har vi hatt veldig høye skuldre, mens denne gangen følte alle at de var mye lavere. Dette førte til at vi var mindre nervøse og mindre stresset og det var enklere å prestere. Vi fant god rutine på oppvarming før kamp og vi avsluttet oppvarmingen med å samles og bli enige om hva og hvilke mål vi skulle ha for kampen. Vi bestemte oss før alle kampene at vi juble og heie mye, før under og etter kampen. Det var som om dette gjorde at vi fikk en ekstra viljestyrke til å kjempe og jobbe for hele laget og samme som et lag. Selv om vi fikk litt motgang i perioder, så ga vi aldri opp. Vi møtte turneringens beste lag i kvartfinalen, og selv det ble en tøff og vanskelig kamp, så ga vi full innsats til siste slutt, sier Ingeborg.

Jubling ga energi

– Det jeg mest fornøyd med er jublingen, før, under og etter kampene. Jeg følte at dette var ordet som førte til at det ble full innsats og at alle ga alt. Det at vi ikke stoppet jublingen selv når det var litt motgang, var nok X-faktoren som gjorde at vi ikke ga opp, avslutter Ingeborg med et smil om munnen.

ALEXANDRA: – Det beste minnet er den gode stemningen og all støtten, sier Alexandra.
ALEXANDRA: – Det beste minnet er den gode stemningen og all støtten, sier Alexandra.

Alexandra forteller at hun opplevde at vi ikke var like stressa som vi har vært i tidligere PW cuper, i forkant.

– Måten vi løste oppvarmingen på bar preg av mer fokus og vi var mer fokuserte i kampene. Det beste minnet jeg sitter igjen med etter denne PW Cup-en, var stemningen og alle heiet og backet hverandre 100 %, uavhengig av egen prestasjon, forteller Alexandra.

Ella forteller at hennes beste minne fra denne turneringen var stemningen, humøret og at alle var blide og glade, uavhengig av resultat.

Gir treneren litt kjeft

Både Alexandra og Ingeborg var enige om at det ble en helg med mye bra håndball, mye sosialt og mange oppturer. Nå gleder de seg til fortsettelsen.

– Vi skal også kjefte litt på treneren vår, slik at vi kan få litt mer løpetrening. Litt mer kondis vil nok gjøre susen, konkluderer jentene med hvert sitt store smil om munnen. – Oppsummert er vi veldig fornøyd med resultatet og det ga oss en pekepinn på at vi har noe på gang avslutter, Ingeborg.

PS: Laget har mange seriekamper igjen før 1. juni, så det er bare å sjekke på Kolbotn IL sin hjemmeside under håndball. Vil du oppleve litt ekte idrettsglede, finner du kampprogrammet til jentene der.

Powered by Labrador CMS