UNGDOMSTRENERE: Fra venstre trenere på J11 Oda Eiriksdatter Haldorsen og Gursimar Kaur, sportslig leder Stine Solberg Andersen og trenere på G11; Une August Amundsen og Simen Stormo Kristiansen.

Unge trenere frister «kidza»

I KIL Håndball har flinke og ivrige ungdomstrenere sørget for flere spillere.

Publisert

Det er vind i seilene i Kolbotn Håndball. I forrige uke skrev vi om sponsorarbeidet, men også på banen er det fremgang.

– Forrige sesong var vi så heldige å få med oss Stine Solberg Andersen inn i styret som sportslig leder og sammen med tidligere herretrener Kyrre Johannesen som nå er ansatt som sportslig ansvarlig, har det blitt satt fart på det sportslige i klubben, forteller Eirik Johansen fra Kolbotn Håndball.

Flott ressurs

Målet er ikke «bare» å bli best på banen. Det jobbes nemlig målrettet for at klubben skal være en stor og attraktiv breddeklubb.

Ett av «triksene» har vært at klubben bevisst har rekruttert flere ungdomstrenere som er med og bidrar på treninger og kamper med de yngre lagene. Disse kommer da i tillegg til de frivillige foreldretrenerne.

– For oss er det «ja takk, begge deler». Foreldretrenere er selvsagt viktige som trygge og gode rollemodeller, men vi mener ungdomstrenere er en flott ressurs for våre unge håndballspillere, forklarer Johansen.

Bidrar til rekruttering

Konseptet har slått an på flere områder.

– Ikke bare rekrutterer vi trenere fra egne rekker som får nyttig erfaring og ansvar, men vi ser at det er veldig populært blant barna. På J-11 har det kommet til 14 nye barn etter at ryktene gikk om at det var to 17-åringer i trenerteamet. De er «helter» på en annen måte enn foreldre noen gang kan bli, smiler Johansen.

Ifølge Solberg Andersen så er ungdomstrenere kommet for å bli i klubben.

– Absolutt. Dette er sammen med frivillige foreldre en viktig ressurs for at vi skal lykkes med breddesatsningen vår og beholde flest mulig, lengst mulig. Det er krevende å rekruttere gode trenere spesielt til yngre lag og derfor er det så viktig å bygge opp interne ressurser for å sikre tilgang til gode trenere i alle lag. Og hvem vet: Kanskje finner vi den neste landslagstreneren her i Kolbotn håndball, sier hun optimistisk.

Powered by Labrador CMS