BYGGEPLASS: Nye Kolbotn skole er kommet langt på vei, og skal etter planen stå ferdig etter høstferien i år. Dette bildet ble tatt i fjor høst.
BYGGEPLASS: Nye Kolbotn skole er kommet langt på vei, og skal etter planen stå ferdig etter høstferien i år. Dette bildet ble tatt i fjor høst.

– Jeg skal like å se de argumentene som gjør at vi skal tenke annerledes

Nå kommer ordføreren på banen i den betente skolesaken.

Publisert

Saken om alternativ bruk av Kolbotn skole har vekket sterkt engasjement. Barna har tegnet plakater, husvegger og garasjer har fått bannere med taggen #detvarikkeavtalen.

Engasjementet har også lokalpolitikerne registrert. Håkon Heløe (Ap) er fungerende leder i Utvalg for oppvekst, idrett og kultur.

– Jeg har stor medfølelse og forståelse for de som er berørt. Dette må ha vært en tung melding å få, sier Håkon Heløe.

– Er en barneskole

Ordfører Hanne Opdan (Ap) sier hun også har stor forståelse for at mange har blitt overrasket og frustrert.

– Det er vi også. Jeg er kjempeoverrasket over vendingen denne saken har fått. Ny Kolbotn skole skal være en gladsak. Vi har tenkt hele tiden, og tenker fortsatt, at dette er en barneskole. Det er vår forutsetning.

– Det er en barneskole mange har gledet seg til å få. Jeg har selv sett engasjementet da elevene la ned tidskapselen på byggeplassen, sier ordføreren.

– Er det ikke rart denne saken kommer fra administrasjonen uten at den har vært innom dere politikere?

– Nå har ikke rådmannen gått ut med dette, og rådmannen jobber med mange saker. Men ja, det er rart dette ikke har vært diskutert i fagutvalget, sier Hanne Opdan.

– Overraskende vending

Ordføreren viser til at det har vært diskutert løsning om at Kolbotn skole kan bli en 1-10-skole.

OVERRASKET: – Vi har tenkt hele tiden, og tenker fortsatt, at dette er en barneskole. Det er vår forutsetning, sier ordfører Hanne Opdan og fungerende utvalgsleder Håkon Heløe.
OVERRASKET: – Vi har tenkt hele tiden, og tenker fortsatt, at dette er en barneskole. Det er vår forutsetning, sier ordfører Hanne Opdan og fungerende utvalgsleder Håkon Heløe.

– Dette har blitt løftet i utvalget nettopp for å gi rådmannen våre forventninger til hva man kan se på. På et tidligere tidspunkt har vi også diskutert om det er andre kommunale virksomheter som kan bruke lokaler som står tomme i den nye skolen. Virksomheter som passer inn på en skole. Så igjen: Den siste vendingen i saken har vært veldig overraskende.

– Kan du garantere at barna som går på Kolbotn skole starter på den nybygde skolen?

– Jeg skal like å se de argumentene som gjør at vi skal tenke annerledes. Det skal være veldig gode grunner til det. Jeg klarer ikke å se hvilke grunner som er så gode.

– Kommunalsjefen viser til at man kan spare mange millioner?

– Vi er spent på å se det regnestykket også. Dette kan ha en annen kostnad også, for veldig, veldig mange, sier ordføreren, og blir supplert av partifelle Heløe:

– Dette handler ikke bare om økonomi. Lenger skolevei, krysse trafikkerte veier og togspor. Alt dette spiller inn.

Saklig debatt

Ordfører Hanne Opdan understreker at hun er opptatt av medvirkning og åpenhet.

– Når det er store, kontroversielle saker forventer og krever vi medvirkning. Det kan jeg ikke se har vært godt nok gjort i denne saken.

Samtidig henstiller ordføreren alle parter om å holde hodet kaldt i diskusjoner.

– Engasjement er flott og det er fint å bruke stemme sin. Samtidig kan vi ikke akseptere personsjikane av verken ansatte eller politikere i kommunen. Jeg oppfordrer derfor til en saklig og god debatt også i denne saken. Jeg har sett tendenser til noe annet, sier ordfører Hanne Opdan.

Powered by Labrador CMS