VG-INTERVJU: Ordfører Hanne Opdan og kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold satt fredag i Skype-intervju med VG fra rådhuset i Ski.
VG-INTERVJU: Ordfører Hanne Opdan og kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold satt fredag i Skype-intervju med VG fra rådhuset i Ski.

Dette er de ekstreme tiltakene

Som følge av koronautbruddet av den britiske virusmutasjonen i kommunen, innføres det en rekke strenge tiltak. Se hva som gjelder her.

Publisert Sist oppdatert

På en pressekonferanse som nylig ble avsluttet fortalte ordfører Hanne Opdan og kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold at det nå pågår et ukontrollert koronautbrudd i Nordre Follo.

De to påviste tilfellene av virusmutasjonen tilhører et utbrudd på Langhus bo- og servicesenter. Det viser seg at utbruddet nå ha forgreininger utover kommunen, og muligens inn i andre kommuner, opplyste kommunelegen på pressekonferansen.

Helsedirektoratet vil holde pressekonferanse klokken 14:30. Situasjonen i Nordre Follo og kommunene rundt skal vurderes for å finne ut hvilke smitteverntiltak som er nødvendige i dagene fremover.

Full nedstengning til og med onsdag

På grunn av alvorlighetsgraden og manglende smittekontroll opplyste de at det nå innfører de strengeste tiltakene i kommunen siden 12. mars.

  • Barnehager og skoler stenges etter dagens slutt fram til og med onsdag. De må forberede seg på oppstart på rødt nivå etter det.
  • Stenger alle butikker unntatt mat, apotek, bensinstasjoner.
  • Sterk anbefaling om å ikke reise ut av kommunen.
  • Sterk anbefaling om ikke ha besøk hjemme.
  • Stenger også bingo, svømmehaller ol.
  • Alle treningssentre stenges, stans i all innendørs trening også for barn og unge. Utendørs trening i grupper er sterkt frarådet.

Kommuneoverlegen presiserte i pressekonferansen at hun ville komme tilbake til når rådene gjelder fra, siden de selv hadde fått rådene fra FHI, bare minutter før pressekonferansen.

Viktig oppfordring

Hun hadde imidlertid én viktig oppfordring:

– For all del ikke hamstre og unngå kødannelser.

Ordfører Hanne Opdan la også til at se inngripende tiltakene innføres etter tydelige råd fra FHI.

– Som ordfører vil jeg også si at vi alle forstår hvor alvorlig disse tiltakene er for den og de det berører, men vi må sammen stålsette oss og få oversikt og stoppe det muterte viruset, sier Opdan.

Oppegård Avis oppdaterer saken.

Powered by Labrador CMS