FÅR INNSPILL: Kommunen besøker denne uken 25 bedrifter for å få innspill til ny strategi for næringutvikling. på bildet ser du: senterleder for Kolbotn Torg Marianne Thoresen Larsen (foran fra venstre), næringsrådgiver Elisabeth Rytterager, speisalrådgiver Ulla Listerud og ordfører Hanne Opdan).
FÅR INNSPILL: Kommunen besøker denne uken 25 bedrifter for å få innspill til ny strategi for næringutvikling. på bildet ser du: senterleder for Kolbotn Torg Marianne Thoresen Larsen (foran fra venstre), næringsrådgiver Elisabeth Rytterager, speisalrådgiver Ulla Listerud og ordfører Hanne Opdan).

Tar tempen på næringslivet i Nordre Follo

Nordre Follo kommune besøker denne uken 25 lokale bedrifter for å få innspill til ny strategi for næringsutvikling.

Publisert

I 2023 skal kommunenes nye strategi for næringsutvikling være klar. I den anledning reiser kommunen rundt til utvalgte lokale bedrifter i Nordre Follo for å få høre hvordan de ser på utviklingen i sin bransje.

Gir retning de neste 10 årene

– Den nye næringsplanen skal gi retning og innhold til kommunens næringssatsing de neste 10 årene. Det er derfor av stor verdi å få innspill fra dem som driver næringsvirksomhet i Nordre Follo, sier Elisabeth Rytterager, næringsrådgiver i Nordre Follo kommune.

Et variert utvalg bedrifter skal besøkes, av ulik størrelse, innen ulike bransjer, både etablerte og nyetablerte, og beliggende i hele kommunen. Alle bedriftene bes besvare de samme fem spørsmål. Disse skal gi kommunen innsikt i hvorfor bedriften er etablert her, hva slags muligheter de ser for virksomheten sin, og hvordan de tenker at kommunen kan bidra til videre vekst og utvikling. Det er ingen forutsetning at bedriften har utstrakt dialog med kommunen i den daglige driften.

Det er kommunens næringsteam som vil gjennomføre alle møtene. I tillegg deltar ordfører Hanne Opdan, kommunedirektør Øyvind Henriksen og kommunalsjef for Kultur og inkludering, Anne Melsom, på noen av møtene.

Trenger ulike perspektiver

Elisabeth Rytterager forteller at det er nyttig å kunne lage en langsiktig plan slik at Nordre Follo kan være en mest mulig næringsvennlig kommune.

– Det er de som driver her som kan gi de beste innspillene, og som vi kan ta med oss videre, sier Rytterager.

Ordfører Hanne Opdan er med denne dagen og forteller at det er stor variasjon i de ulike bedriftene de besøker.

– Det trenger vi for å få ulike perspektiver. Det er viktig å se bredden i næringen. Vi forsøker å treffe ulike bedrifter, så vi får møte bransjer som møter kunder på ulikt vis, forteller hun.

Disse bedriftene besøkes

Advokatfirmaet Halvorsen & Co AS, Ski

Assa Abloy Global Solutions Norway, Ski

Bergmanns Ski AS, Ski

Coop Øst SA, Kolbotn

Elektroskandia Norge AS, Langhus

EY Skye Consulting AS, Kolbotn

Grevestua AS, Oppegård

Gårdsbutikken på Svartskog AS, Svartskog

Hydraulic Support AS, Kråkstad

Indseth Transport AS, Ski

Kilter AS, Langhus

Kolbotn Klær AS, Kolbotn

Kolbotn Torg (Citycon), Kolbotn

Logehuset Ski AS, Ski

Malthe Winje Gruppen (Malthe Winje AS), Oppegård

Nexans Norway AS, Langhus

Odd Langdalen Frukt & Grønt Engros AS, Langhus

Rock'n'roll Catering AS, Ski

Sicra AS, Trollåsen

Stasjonskafeen AS, Kråkstad

Sto Norge AS, Langhus

Svartskog Kolonial AS, Svartskog

The Well, Sofiemyr

Vikarkompaniet AS, Kolbotn

Zeekit AS, Trollåsen

Tettpakket uke

Når Oppegård Avis møter gjengen på rundtur, har de allerede vært innom Coop Øst. Nå treffes de i lokalene til Kolbotn Torg. Senterleder Marianne Thoresen Larsen sier det er svært positivt at kommunen tar denne runden med innspill.

– Vi ble invitert til å delta inn i forbindelse med den nye næringsstrategien. Vi synes det er kjempepositivt at vi får være med å komme med innspill, og gi innblikk i hvordan det er å drive senter i nordre follo kommune.

Hun sier de er opptatt av et tett og godt forhold til kommunene.

– Dette er utelukkende positivt, avslutter hun.

Disse spørsmålene stiller kommunen

1) Hva er årsaken til at bedriften ble etablert i Nordre Follo kommune (eventuelt Ski eller Oppegård dersom før sammenslåingen)?

2) Er bedriften regelmessig i kontakt med kommunen – og i så fall om hva?

3) Hvis du har vært i kontakt med kommunen, hvor fornøyd har du vært med denne kontakten? For eksempel: Har du fått hjelp/veiledning innen spørsmål som har etablering og drift å gjøre?

4) Hvordan ønsker du at kommunen kan eller bør bidra til videre vekst og utvikling for din bedrift?

5) Hva skal til for at bedriften skal kunne utvikle seg videre i Nordre Follo kommune? For eksempel: Er det noen hindringer for at bedriften kan utvikle seg her på den måten du ønsker?

Er du næringsdrivende som det ikke er avtalt møte med, men har lyst til å komme med innspill? Her er skjema for å gi kommunen dine innspill.

Powered by Labrador CMS