SPAR PÅ: Ordfører Hanne Opdan og Venstres Camilla Hille er glade for at byggingen av Sofiemyr skole er ett steg nærmere realisering. Til venstre er Betonmast-gjengen.
SPAR PÅ: Ordfører Hanne Opdan og Venstres Camilla Hille er glade for at byggingen av Sofiemyr skole er ett steg nærmere realisering. Til venstre er Betonmast-gjengen.

Nå starter byggingen av nye Sofiemyr skole

Onsdag møttes entreprenørene fra Betonmast Østfold og kommunen der nye Sofiemyr skole skal åpne dørene sommeren 2025.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er veldig spente og gleder oss til å komme i gang, sier daglig leder i Betonmast Østfold AS Lars Prangerød.

Dokumentene er nå undertegnet, og prosessen med byggingen av den nye skolen kan komme i gang. Prangerød forteller til Oppegård Avis at det har vært en ryddig forhandling, som begynte på lille julaften.

Betonmast har tidligere samarbeidet med Nordre Follo kommune. De sto for byggingen av nye Hebekk skole i 2018.

NYE SKISSER: Slik ser Sofiemyr skole ut på de nyeste tegningene.
NYE SKISSER: Slik ser Sofiemyr skole ut på de nyeste tegningene.

Trygg byggeperiode

Entreprenørene, utvalgsleder for oppvekst Camilla Hille og ordfører Hanne Opdan kunne sammen bekrefte at Kongeveien vil bli benyttet som transportvei under arbeidet, i stedet for Jonas Lies vei som tidligere foreslått.

Under byggingen vil også gangveien fra klubbhuset til Jonas Lies vei bli skolevei. Det vil bli satt opp tydelige gjerder for å skille mellom byggeplass og der hvor barna går.

– Det har vært en av hjertesakene at det skal være trygt å gå til skolen i anleggsperiodene. Det at en planlegger og tar hensyn til alle barna er veldig viktig, sier ordføreren.

– Skolen bygges nå

Prosessen med nye Sofiemyr skole har vært lang. I sommer skrev Oppegård Avis at ferdigstillingen av skolen skulle flyttes fra januar til juni 2024. Den nye planen blir nå at skolen er klar til skoleåret 2025/26. Likevel velger Opdan å se det det positivt.

– Skolen bygges nå. Det har vært en nødvendig prosess, i forhold til hvilke prioriteringer vi skal gjøre med investeringene i kommunen.

Heller ikke Hille vil se seg så mye over skulderen.

– Tidligere var det et prosjekt med ungdomsskolen Fram i Oppegård kommune. Det første som skjedde i Nordre Follo kommune var at vi vedtok en ny barneskole. Den har det ikke vært noe krøll med, utenom noen få forsinkelser. Vi ligger foran der, i forhold til hva et ordinært skoleprosjekt tar, tilføyer Hille.

GLEDE: Ingen tvil
GLEDE: Ingen tvil
Powered by Labrador CMS