PÅ VALGVAKE: Hans Martin kan juble sammen med partivenner mandag kveld.

Brakvalg for MDG

Se det oppsiktsvekkende resultatet etter opptellingen av forhåndsstemmene.

Publisert

Over 8000 innbyggere i Nordre Follo har avgitt forhåndsstemme. Samtidig som valglokalene stengte over hele landet, ble resultatet av forhåndsstemmene offentliggjort. 

Det var forventet at Miljøpartiet De Grønne (MDG) skulle gjøre et godt valg, men i Nordre Follo gjør partiet et voldsomt byks fra 2015-resultatet på 6 prosent. Fra forhåndsstemmene får MDG en oppslutning på 10,1 prosent. 

Ordførerkandidat Hans Martin Enger i MDG er på valgvake i Oslo, men sender følgende kommentar til Oppegård Avis: 

– Fryktelig spennende! Dette viser at vi har gjort oss fortjent til en sentral plass i Nordre Follo. Ingen ting er avgjort før vi får resten av resultatene, men dette er et veldig godt utgangspunkt!

Arbeiderpartiet minker, og går ned fra 28,9 prosent i 2015 til 23,8 etter at forhåndsstemmene er talt opp. 

Høyre får en markant tilbakegang. Partiet har hatt ordføreren i Oppegård i over 50 år. Ved siste valg hadde lokalvalg hadde partiet henholdsvis 41,1 og 34,1 prosents oppslutning i Oppegård og Ski. Dette gir et snitt på 37, 6 prosent. Etter at forhåndsstemmene er talt opp i år får Høyre 29,4 prosents oppslutning i Nordre Follo. 

Resultatene etter opptellingen av forhåndsstemmene i Nordre Follo. (Kilde: valgresultat.no)

– Vi hadde håpet på et bedre resultat, men vi er samtidig godt fornøyd med å være største parti i Nordre Follo. Nå håper vi resultatene bedrer seg litt utover kvelder, sier Oppegård-ordfører Thomas Sjøvold til Oppegård Avis. 

Nå starter tellekorpset opptellingen av valgdagsstemmene.

Oppegård Avis følger opptellingen fra Oppegård rådhus utover kvelden.

På rådhuset er også flere av partiene samlet til valgvake. 

Powered by Labrador CMS