KANTORS UTSIKT: De to grønne byggene i forkant av dette bildet utgjør prosjektet Kantors utsikt.

«Siste sjanse» i sentrum

Vil du kjøpe kliss ny leilighet i Kolbotn sentrum er prosjektet Kantors Utsikt en av de siste mulighetene på en god stund.

Publisert Sist oppdatert

Utbyggerne i Kolbotn sentrum har virkelig ikke ligget på latsiden de siste årene. Tomt etter tomt er kjøpt opp og omregulert, og når støvskyen omsider har lagt seg etter de siste dynamitt-salvene, har ruvende leilighetsbygg skutt i været.

Nå står to seksetasjers bygg med navnet Kantors Utsikt for tur. Tomten det er snakk om ligger nederst i Kolbotnveien, med Kantorbekken Terrasse som nabo og med delvis utsikt i retning Gjersjøen.

REV KJENT HUS: Enkelte vil nok forbinde denne tomten med det såkalte Stubberud-huset. Den var nemlig eid av drosje-eier Stubberud, som var viden kjent i lokalmiljøet for sine flotte amerikanske biler på 1950- og 60-tallet.

– De som vil ha ny leilighet i Kolbotn sentrum må følge med i timen, for dette blir siste sjans på denne siden av jernbanen, på en god stund, sier eiendomsmegler Hans Martin Tonne fra Attentus eiendomsmegling.

Han er selvsagt klar over byggeprosessene i Ingierveien og den gamle rådhustomten, men det ligger tross alt noen år frem i tid.

Ferdig i 2024

Kantors Utsikt skal på sin side stå ferdig i løpet av siste halvår i 2024. De to byggene vil romme 47 leiligheter totalt, som vil variere fra toroms på 36 kvadrat til fireroms på 83. Alle med egen balkong eller markterrasse.

At det blir et flott sted å bo bør det ikke være mye tvil om. Spesielt hvis du ikke er ekstremt avhengig av egen bil. På det området blir det nemlig noen begrensninger.

– Ja, det er satt av 22 parkeringsplasser i kjelleren og i tillegg vil tre parkeringsplasser ute forbeholdes sameiet og en bildelingsordning, forklarer Tonne.

MEGLER: Hans Martin Tonne fra Attentus Eiendomsmegling i Ski har fått ansvaret med å selge leilighetene i byggeprosjektet.

Er du på leilighetsjakt og vil sikre deg parkeringsplass, vil det dessuten koste 400.000 kroner mer.

– Retten til å kjøpe parkeringsplass i garasjen er forbeholdt de større leilighetene. Det hadde sikkert vært teknisk mulig å få til flere plasser, men det vil alltid være et kostnadsspørsmål. Det er langt fra sikkert at alle som skal bo her, så sentralt, trenger egen bil, legger han til.

Fjernet forbehold

Prosjektet ble lansert i april 2022 og frem til rett før jul ble leilighetene solgt med forbehold om nok salg. Da nådde utbyggeren den magiske salgsgrensen på 50 prosent og Stø entreprenør kan dermed begynne realiseringen av boligprosjektet.

På spørsmål om hvem som har kjøpt så langt, sier Tonne at det er en «god variasjon».

– Så langt er det flertallet av de mindre leilighetene som er solgt. Noen kan vel tenkes å ha kjøpt det som en investering, mens andre nok skal bo der selv.

De usolgte leilighetene har en prisvariasjon fra 3.990.000 til 9.100.000 kroner. Den rimeligste er en 47 kvadratmeter stor leilighet på bakkeplan, mens den dyreste er en toppleilighet på 83 kvadratmeter. Vil du ha utsikt må du over tredje etasje og skal du mulighet til å se Ingierkollen speile seg i Gjersjøen, må du nok enda et par hakk opp.

SENTRALT: Liker du kort vei både sentrum og gode rekreasjonsmuligheter, så er ikke Kantors utsikt et dårlig alternativ.

Rause skildringer

«Eiendomsmeglersk» er som kjent et eget språk og prospekt-skriverne for Kantors utsikt har i kjent stil forsynt seg grovt fra adjektiv-skuffen.

Slik beskrives nemlig prosjektet med deres ord:

«Bygningskroppene blir spennende og varierte, hvor utspring fra balkonger i ulik form og størrelse vil skape et variert og lekent uttrykk. Kantors Utsikt blir grønn på flere måter. Utover fjernvarme som allerede er bestemt, sees det nå på flere energibesparende løsninger for Kantors Utsikt. Tomten blir i all hovedsak en naturtomt, hvor overgangen mellom tomten og skogen blir glidende. Som beboer i Kantors Utsikt kan du glede deg over å ha Kantorbekken helt i utkanten av tomten som skaper en naturlig, levende ramme.»

Ble du fristet, så er det bare kontakte nevnte Tonne direkte eller lete opp Kantors utsikt på nett.

Powered by Labrador CMS