KLAR TIL INNSATS: Fotball-entusiasten Harald Vaadal er klar for å ta over lederstolen i KIL.

Harald er den nye KIL-sjefen

Han er kommunens tidligere varaordfører. Den 1. september blir han den nye sjefen i KIL. Men hvem er denne mannen?

Publisert

Den 1. september er han endelig på plass, den nye sjefen i KIL. Harald Vaadal er klar for å tre inn i lederstolen i kommunens største idrettslag. 

Elsker å jobbe med barn og unge

Den nye KIL-sjefen, som skal lede et idrettslag med 6000 medlemmer inn i fremtiden, er tidligere varaordfører Harald Vaadal fra Hellerasten.

– Jeg har alltid likt ting som er rundt barn og unge. Jeg har vært engasjert i alt fra foreldreutvalg til idrettslag. Barn og skole har også alltid opptatt meg i politikken også, og dette er områder jeg brenner for privat også, så det var helt naturlig for meg å søke. I tillegg nærmet jeg meg pensjonsalder i Forsvaret, og det var på tide å finne på noe nytt. Alt i alt passet dette meg midt i blinken, og jeg gleder meg stort til å komme i gang, sier Vaadal.

 

KLAR TIL INNSATS: Fotball-entusiasten Harald Vaadal er klar for å ta over lederstolen i KIL.

 

Starter 1. september

Etter en lang karriere som leder i Forsvaret, og en politisk karriere blant annet som varaordfører her i kommunen, er det nå altså idrettslaget som skal få glede av Vaadals kompetanse. Han starter i den nye jobben den 1. september.

SPREK KAR: Harald Vaadal er en kar som liker å holde seg i form, og deltar gjerne i lokale sportsarrangement, som Oppegårdmila.

– Jeg elsker å holde på med frivillighet og ting relatert til folkehelse. Jeg har stor kapasitet, og er veldig motivert til å ta fatt på de mange spennende oppgavene som venter. Jeg håper på å være en brobygger som kan bidra med å videreutvikle de gode verdiene som er i idrettslaget. Jeg ønsker å bidra til enda bedre samarbeidsforhold i idrettslaget, og å være med på å styre skuten mot fremtiden. Det er så mye bra på gang i KIL, og det er mye bra vi skal videreføre og videreutvikle, sier han.

Store utfordringer

Nå starter arbeidet med oppbygging av organisasjonen i laget, og det er mange spennende oppgaver som venter. KIL har i det siste vært i medgang økonomisk, og økonomi er alltid viktig i et idrettslag. Vaadal mener aktivitet skaper inntekter, som igjen gjør at man kan tilby og yte mer. Størst av oppgavene som venter, er imidlertid etableringen av en ny idrettshall på Sofiemyr.

– Idrettsparksatsningen blir et av de viktigste fokusområdene fremover, for skal vi kunne tilby gode forhold for både bredde og topp, må vi ha anleggene som kan ivareta alle gruppene, sier Vaadal.

Bredde + elite

POLITISK ENGASJERT: Vaadal har en bakgrunn som varaordfører i Oppegård.

KIL er et lag med mange tusen utøvere. Både bredde og elite blir viktig fremover.

– Bredden er det viktigste av alt, men vi må også ha et flaggskip, og det har vi i kvinnelaget i toppserien, som er veldig gode ambassadører for KIL. Samtidig er jeg opptatt av alle som legger inn frivillig innsats hver uke. Det er frivilligheten som driver idretten, og den har en viktig plass også i fremtiden, sier Vaadal.

 

 Fakta om Harald Vaadal

  • Født 23. juli 1961.
  • Bor på Hellerasten.
  • Gift med Hilde og har tre barn.
  • Er oberstløytnant, og har siden 2008 vært stabssjef og nestkommanderende på Krigsskolen.
  • Aktiv i politikken, og han var blant annet varaordfører for Høyre fra 2011 og frem til dette valget. I sist kommunestyreperiode før dette valget, satt han som gruppeleder for partiets kommunestyregruppe.
  • Er mest glad i fotball, og er lidenskapelig opptatt av lange fjellturer.
Powered by Labrador CMS