NYE REGLER: Harald Vaadal (t.v.) og Pål Wirak hengte mandag opp nye oppslag med retningslinjer for fotballtrening.

Fotballtreningene tilbake – med strenge regler

Mange har reagert, men Kolbotn IL følger retningslinjene.

Publisert

Sist onsdag uttalte helsedirektør Bjørn Guldvog på en pressekonferanse at klubber og idrettslag kan begynne med aktivitet igjen, også med gruppetreninger på fotballbaner, men at dette må skje innenfor reglene for smittevern.

Det betyr at det ikke skal være mer enn fem personer sammen, med en avstand på to meter. Avstanden gjelder både innad i gruppen, og til andre personer. Videre oppfordres det til at det bør være voksne tilstede der det er aktivitet for barn og ungdom. Det er fortsatt ikke tillatt med kamper. Garderobefasiliteter kan heller ikke benyttes.

Inndelt i soner

Kolbotn idrettslag har de siste dagene fått delt opp anleggene i soner. Kunstgressbanene på Hellerasten og Vassbonn er delt inn i fire soner, mens Sofiermyr kunstgress har åtte. 

– Det er også satt av felt til uorganisert trening midt på feltet her på Sofiemyr, forteller Harald Vaadal, daglig leder i idrettslaget.

Han forteller at det er frivillige som har organisert det slik at fotballen kan starte med organiserte treninger igjen. 

–Det er ikke regler for at feltene skal være av en viss størrelse. Dettte har vi delt inn selv. På hvert felt skal det alltid være en voksen person som følger treningen til de fire spillerne. 

I tråd med retningslinjene

På hvert felt har spillerne cirka 750 kvadratmeter til å avvikle treningen.

Idrettslaget har fått mange henvendelser om at de ikke følger retningslinjene, og mandag har det også vært mange som har uttalt seg i ulike Facebook-grupper. 

– Vårt opplegg er i tråd med retningslinjene. Vi håndterer selvsagt dersom det skjer brudd. Vi gjør det vi kan for å gi et tilbud om trening, men det er vanskelige tider, sier Vaadal. 

DETTE GJELDER: Dette er fotballens koronavettregler, som mandag ble hengt opp ved Sofiemyr kunstgress og andre anlegg.

PS! Saken fortsetter under bildet! 


– Det er viktig å presisere at vi med dette forholder oss til de reglene helsemyndighetene har laget. Dette er akkurat hva vi har fått beskjed om, sier Pål Wirak. 

FUNGERER FINT: Trener Morten Keiserud synes den nye ordningen fungerer fint.

– Det vi egentlig gjør er et smitteverntiltak. Spillerne får ikke en kvalitetsmessig god trening, men de får spilt fotball uten at smittefaren økes, sier Harald Vaadal.  

Tilpasser

Morten Keiserud var en av mange voksenpersoner som var til stede på Sofiemyr kunstgress mandag ettermiddag. Da Oppegård Avis besøkte anlegget var Keiserud med og gjennomførte trening for Gutter 2007. 

– Dette fungerer bra. Med fire spillere har vi god plass og vi klarer å opprettholde to meters avstand. Øvelsen tilpasser vi så de ikke spillerne er så nærme hverandre, sier Keiserud. 

Pål Wirak understreker at det ikke er tvang for å komme på trening. 

– Her handler det om å ha et tilbud i påskeferien. Jeg har vært tydelig der jeg er trener at dette er frivillig, sier Pål Wirak. 

Powered by Labrador CMS