EGNE POTETER: Det blir salg av egendyrkede poteter på markedsdagen. Her er hjelperne i gang med plukkingen.

Markedsdag i Hareveien

Barna «Honning-barnehagen» i Hareveien gjør seg klare for sin aller første markedsdag. Nå håper de mange tar turen på torsdag.

Publisert Sist oppdatert

– Poteeeeeeeeeeet, roper et av barna i det den første poteten kommer til syne.

Vi er på plass for å dokumentere noen av produktene til neste ukes markedsdag, og egendyrkede poteter er definitivt et av høydepunktene på salgsmenyen.

HONNING: Hareveien barnehage er kjent for sin honning-produksjon

Hareveien barnehage er godt kjent i kommunen for sitt honning-prosjekt, men på markedsdagen på torsdag mellom klokken 15-17.30 i neste uke blir det mer å få kjøpt.

– Dette arrangerer vi for første gang og egentlig har vi pleid å ha en stand på Eventyrfestivalen. Da den ble avlyst i fjor begynte vi å planlegge en egen markedsdag for å være sikker på å få solgt nettopp honningen vår. Vi har tross alt 60 kilo honning som skal ut, og da fant vi ut at en markedsdag kunne være en god idé, sier daglig leder Synnøve Eiksund Anfinsen.

Flere utstillere

Den kreative barnehagen på Hellerasten er kjent for store og små sprell, og markedsdagen blir intet unntak, ifølge Camilla Korsell.

– Vi har med oss egenprodusert honning, granskudd-sirup og poteter, men vi inviterer også lokalsamfunnet rundt oss til å delta. Vi har allerede fått noen interessenter som gjerne vil ha egen stand, og i tillegg har vi et par ansatte som driver med litt håndarbeid på hobbybasis, som også har varer som kan selges, sier Korsell.

Foreldrene til barnehagebarna er selvsagt invitert, og forhåpentligvis spiller flest mulig av dem en viktig rolle.

– Det blir kaffesalg, kakelotteri og byttedag. Foreldrene kommer med klær og leker som barna har vokst ut av, og så kan det byttes i andre ting med andre foreldre. I tillegg kommer «Guttas hjemmelagde» med sitt ultralokale syltetøy, så her blir det noe for enhver smak, sier Eiksund Anfinsen.

Frir til nabolaget

Naboer blir også invitert til festen.

– Ja, de neste dagene vil vi gå rundt i nabolaget med flyers som blir lagt i postkassene. Det er bare å komme, sier de.

Og det trengs litt ekstra inntekter, for barnehagen har som alltid store planer.

– Til våren har vi planer om en hønsegård i hagen her. Vi har jo drevet med honning i mange år, men inntektene fra salget dekker ikke alle utgiftene vi har med det, så derfor håper vi en slik markedsdag vil gi oss noen tiltrengte kroner. Da blir det enklere å sette i stand hønsegården til våren også, sier de tre.

Lover sveler

Og selvsagt blir det sveler. Det MÅ man ha når barnehagesjefen er fra Sunnmøre.

– Klart vi skal ha sveler. Vi kan ikke lage fest her uten det, ler Anfinsen.

Om arrangementet blir inne eller ute er avhengig av været.

– Vi håper å kunne ha det ute, men vi kan være inne også dersom været ikke blir med på laget, sier Korsell.

Powered by Labrador CMS