GODT VERKTØY: Et hastighetsdisplay som kommunen har satt ut i Holbergs vei nedenfor kommunens største skole har vært et godt fartsreduserende tiltak. De siste målingene viser at over en fjerdedel flere har kjørt innenfor fartsgrensen takket være dette verktøyet.

Trafikkmålingene satt i gang

Kommunen har nå satt i gang med hastighetsmåling og trafikktelling på skoleveiene.

Publisert

– Vi har nå satt opp trafikkmåleren i Holbergs vei på Sofiemyr. Neste uke  flytter vi den til Tårnåsen skole hvor den skal stå i minst en uke før vi flytter den videre til neste skole, slik at alle skolene i kommunen får nytte av den i løpet av høsten, sier virksomhetsleder i UTE Oppegård, Heidi Tomten.

Hun sier de siste trafikkmålingene i Holbergs vei på Sofiemyr viser at sjokkerende mange ikke respekterer 30-sonen. Holbergs vei er en skolevei for mange barn. Den høyeste fartsgrensen her, som på de fleste andre skoleveiene i kommunen ellers, er 30 kilometer i timen.

OPPTATT AV TRAFIKKSIKKERHET: Virksomhetsleder i UTE Oppegård, Heidi Tomten.

– Målet vårt er å ha fokus på trafikksikkerhet og bevissthet om tillatt hastighet på skoleveiene. Vi ønsker at skoleveiene i kommunen blir tryggere slik at flest mulig barn kan sykle og gå til og fra skolen, men dette krever at foreldrene og alle trafikantene tar ansvar, sier Tomten.

Kjørte i 70 km/t

GODT VERKTØY: Et hastighetsdisplay som kommunen har satt ut i Holbergs vei nedenfor kommunens største skole har vært et godt fartsreduserende tiltak. De siste målingene viser at over en fjerdedel flere har kjørt innenfor fartsgrensen takket være dette verktøyet.

Trafikkmålingene, gjennomført av kommunen i Holbergs vei i perioden fra den 20. mai til den 14. juni i forbindelse med gå- og sykle til skolen-kampanjen på Sofiemyrtoppen skole, viser at mange av de om lag 14.000 kjøretøy som passerte strekningen ga blaffen og kjørte langt raskere.

Rundt 28 prosent av kjøretøyene som kjørte i retning mot skolen kjørte for fort. I retning fra skolen var denne andelen på hele 66 prosent! Den høyeste hastigheten målt i denne perioden var fra 61 til 70 km/t og gjelder fire kjøretøy.

– Det er galskap å kjøre så fort på en skolevei, sier Tomten.

Advarer foreldrene

Unni Knutli i Trygg Trafikk sier stadig flere foreldre kjører barna til skolen. Hun mener nettopp dette skaper farlige situasjoner. Spesielt advarer hun foreldre som kjører litt fortere så snart deres egne barn er levert på skolen.

 Kjører du i 30 km/t og kjører på et barn, vil ni av ti av de barna overleve. Men kommer du kjørende i 50 km/t, er det bare to av ti barn som vil overleve en sånn ulykke, sier hun.

Klikk her for å bli med på kontroll med UP!

 Forøvrig er også UP på farten om dagen. Denne uken har de storaksjoner mot folk som ikke følger trafikkreglene. Se video her!

 
Powered by Labrador CMS