GA ALT: Kristine Meinert Rød skviste ut alt hun hadde i kampen om et godt resultat i NM i terrengløp.
GA ALT: Kristine Meinert Rød skviste ut alt hun hadde i kampen om et godt resultat i NM i terrengløp.

Helt i norgestoppen

TRONDHEIM: Kristine Meinert Rød (21) ble nummer 11 i seniorklassen under NM terrengløp kort løype i Trondheim. Oppegård-jenta var blant de beste U-23 løperne i sin mesterskapsdebut.

Publisert Sist oppdatert

Ikke nok med det. Kristine har norsk årsbeste på 10 000 meter for damer i år med 34,27.

– Det er tidlig på sesongen, og de beste har enda ikke løpt, understreker hun.

GOD DEBUT: Kristine Meinert Rød gjorde et godt terreng NM i sin mesterskapsdebut. Hun var blant de beste U-23 løperne. I seniorklassen ble hun 11.
GOD DEBUT: Kristine Meinert Rød gjorde et godt terreng NM i sin mesterskapsdebut. Hun var blant de beste U-23 løperne. I seniorklassen ble hun 11.

Kristine kunne lett havnet høyere på resultatlistene i helgen.

– Dette var mer enn godkjent. Jeg var med å kjempe om sjuendeplassen. Hadde jeg klart den, ville dagen vært topp, sier Kristine som løper sin første skikkelige sesong.

Kom fra svømming

I sine yngre dager svømte Kristine for Kolbotn. Her har hun deltatt både på senior og junior NM.

– Jeg har tydelig bedre anlegg for friidrett. At jeg skulle bli nummer 11 her i dag var bra. Det å løpe en slik underdistanse er ikke min sterkeste side, sier hun etter 2 km på festningen i den midt-norske hovedstaden.

Kristine liker best 5 og 10 000 meter.

I fjor gikk Oppegård-jenta på folkehøyskole i Sandane.

– Det var da jeg virkelig fikk interessen for friidrett. Jeg har alltid trent mye, og jeg har alltid hatt interesse for kondisjonsidretter. I yngre dager gikk jeg også langrenn, påpeker hun.

Nytt miljø i Trondheim

Ved skolestart begynte Kristine på NTNUI i Trondheim.

– Her er jeg kommet i kontakt med et veldig bra langdistansemiljø. Team Trøndelag består av utøvere fra en rekke klubber fra hele landet, sier Kristine som vil fortsette å løpe for Oppegård.

Kristine studerer bevegelsesvitenskap innen helse og idrett ved høyskolen i Trondheim.

Nummer fem på stafett

Oppegård-damene som også hadde Hedda Høntorp (17) på laget, ble nummer fem på stafetten.

– Rimelig bra. Vi var ikke veldig langt bak fjerdeplassen, oppsummerte de to.

GOD DUO: Kristine og Hedda ble nummer fem i lagkonkurransen.
GOD DUO: Kristine og Hedda ble nummer fem i lagkonkurransen.

Oppegård-jentene presiserer at de i forkant var litt usikre på hvor de stod.

– Vi viste rett og slett ikke hvem vi skulle konkurrere mot. Lagene offentliggjør sine løpere konkurransedagen, sier de to.

Duoen løp tre ganger en kilometer.

– Tøft nok, sier begge.

Tjalve hadde både nummer en og to i seniorklassen individuelt. De vant som ventet klart.

– Noen skikkelig medaljekandidat var vi nok ikke, men det var ikke så veldig langt frem, understreker Kristine.

Stor fremgang

Kristine løp 10 000 meter på 34,27 på Bislett for et par uker siden. Oppegård-jenta ville vært godt inne på topp ti i Norge i fjor med den tiden. Det var bare en junior som løp fortere enn det i 2021. Hun hadde 34,05.

– Jeg bør ha langt bedre tider inne. På Bislett løp jeg alene. Hadde jeg fått litt mer pes kunne jeg nok presset min tid en god del ned, sier Kristine.

Neste store konkurranse for Oppegård-jenta er et lokalt stevne i Trondheim 3. mai. Da løper hun 3000 meter.

Skal på NM

Kristine har alt bestemt seg for å løpe hoved-NM i Stjørdal rundt St. Hans. Her vil hun trolig delta på de to lengste distansene. Senere på høsten er det også U-23 NM. Her er det ikke mange som har potensial til å holde Kristine sitt tempo av de jevngamle.

– På senior-NM vil jeg nok løpe 10 000 meter. På junior-NM er 5000 meter lengste distanse, sier Kristine som her bør kunne ha en god mulighet til å hevde seg helt i toppen.

Oppropt til medalje

Hedda Høntorp (17) ble oppropt som nummer tre i jenter U-20. Oppegård-jenta står fremdeles oppført med bronsemedaljen på resultatlistene.

NÆR MEDALJE: Hedda Høntorp ble utropt som bronsevinner i damer junior etter feil fra arrangøren. Men Oppegård-jenta ble nummer fire.
NÆR MEDALJE: Hedda Høntorp ble utropt som bronsevinner i damer junior etter feil fra arrangøren. Men Oppegård-jenta ble nummer fire.

– Det stemmer ikke, og det var jeg klar over, sier Hedda som ga arrangøren beskjed. Hun ble nummer fire.

I juniorklassene løper flere aldersklasser samlet.

– Det er derfor ikke bare, bare å telle hvilket nummer løperne er over mål. En løper var påmeldt i feil aldersklasse. Derfor skjedde dette, sier Hedda som var klar over at det ble fjerdeplass da hun gikk over mål.

Oppegård-jenta har tidligere løpt UM (NM for yngre). I år håper hun også å kvalifisere seg for U-20 NM.

– Helgen var omtrent som ventet. Jeg hadde en god 2020 sesong. I fjor var starten bra, men høsten dårlig, oppsummerer Hedda.

B-terxt

Kristine Meinert Rød gjorde et godt terreng NM i sin mesterskapsdebut. Hun var blant de beste U-23 løperne. I seniorklassen ble hun 11.

Kristine og Hedda ble nummer fem i lagkonkurransen.

Hedda Høntorp ble utropt som bronsevinner i damer junior etter feil fra arrangøren. Men Oppegård-jenta ble bare nummer fire.

Powered by Labrador CMS