FJERNES: I forgrunnen ligger stokken som brakk og traff en ung gutt i hodet onsdag ettermiddag. Nå fjerner idrettslaget og kommunen myldreparken inntil videre.

Tar ingen sjanser – fredag fjernes myldreparken på Greverud

Onsdag ble en ung gutt alvorlig skadet da han fikk en av stokkene i hodet.

Publisert

Fra kontoret sitt har daglig leder Hege Frøyna utsikt mot klatreparken, som ligger mellom kunstgressbanen og skogen.

– Det har vært helt grusomt, sier Frøyna stille. 

Ansvaret for klatreparken er delt mellom idrettslaget og kommunen.

– Kommunen har det overordnede tilsynet for alt som er på kommunal grunn. I tillegg har vi det daglige vedlikeholdet. Vi pleier å ha dugnad før høstcupen i fotball, og skulle ha vårdugnad nå før Oppegårdmila. Det vil si kommende uke.

Saken fortsetter under bildet.

Byttet to råtne stokker

RÅTTEN: Kuttet i stokken som brakk onsdag viser at den er råtten.

– Ved dugnaden i fjor høst ble bemerket at to av stokkene man går på i parken hadde begynt å morkne, så de var planlagt å skulle skiftes ut. Noe av tauet skulle også byttes.

I 2016 ble det påvist råte i to av de vertikale stokkene. Disse ble skiftet ut den gangen. 

Frøyna sier kontrollen har vært gjennomført gjennom banking i stokkene, samt at kommunen har leid inn eksternt firma som gjør tilsyn med målinger.

Fjerner parken

Torsdag fikk idrettslagets daglige leder med seg kommunen på å gjennomføre et drastisk tiltak: Fredag fjernes myldreparken. 

– Jeg tenker at når det er påvist råte i én stokk, vet vi ikke hvordan resten av parken er. Jeg er livredd for at det skal skje igjen, og vi har sperret av med bånd. Likevel har vi ikke mulighet til å ha tilsyn gjennom pinsen og det fine været som er meldt framover.

– Det kommer til å være mange som er ute, og da er jeg redd noen ikke respekterer sperrebåndet.  Derfor har jeg bedt om at parken tas ned og at vi fjerner alt. Så får vi ta en status etter hvert om setter den opp igjen som den var, eller bruker arealet til noe annet. Det kan vi gjøre senere.

SKAL VÆRE TRYGT: Daglig leder Hege Frøyna tok torsdag initiativ til at myldreparken på Østre Greverud fjernes inntil videre.

Skal være trygge omgivelser

Frøyna sier kommunen var helt enig i vurderingen, og klatreparken fjernes fredag. 

– Vi jobber for at barn og unge i nærmiljøet skal ha et bra sted å være for å drive idrett og aktivitet. Det skal skje i så trygge rammer som mulig, og det som skjedde i går er helt forferdelig. Nå vil vi heller være føre var, og derfor fjernes klatreparken, sier Hege Frøyna.

 PS! I nyhetsmeldingene som ble lagt ut onsdag ettermiddag, ble det opplyst at den unge gutten ble fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus. Dette opplyste også operasjonssentralen i Øst politidistrikt til Oppegård Avis. Det viser seg at dette ikke var tilfelle. Gutten ble fraktet med ambulanse til sykehuset.

Powered by Labrador CMS