STYRKE PÅ GREVERUD: Tufteparken blir ved siden av den nåværende grusbanen ved siden av Østre Greverud idrettshall. – Der kan man trene alle de store muskelgruppene og balanse, sier daglig leder i Oppegård IL, Hege Frøyna.

Nå kommer det Tuftepark på Østre Greverud også!

Det skal lages Tuftepark på Greverud. Daglig leder i Oppegård IL, Hege Frøyna, regner med at den står ferdig til skolestart.

Tufteparken, som er planlagt ved siden av Østre Greverud idrettshall skal bestå av ni ulike apparater i treutførelse. Parken skal være et lavterskel tilbud til voksne som ønsker å trene ute.

– Det blir en hinderløype nærmest med styrketreningsmuligheter. Det vi opplever er at myldreparken brukes mye av de minste barna, og da kan de voksne trene her. Dette blir for de litt eldre, sier Frøyna.

Tilgjengelig for alle

Frøyna forteller at de ønsker å å gjøre idrettsparken mer tilgjengelig for alle.

PÅ KOLBOTN: Det er i dag én lignende park fra før i Oppegård, og den er på Kolbotn, nærmere bestemt i Generasjonsparken.

– Vi ønsker å gjøre idrettsparken mer tilgjengelig for organisert idrett så vel som uorganisert aktivitet. Marka er jo rundt så det første var myldreparken. Så søkte vi om sandvolleyball og beachhåndball, og da også Tuftepark, sier Frøyna fornøyd.

Les også: Byggingen av Sætreskogparken er i gang

Hun legger til at også de som trener på eget initiativ vil ha glede av parken.

– Vi ser at dette er viktig for folkehelsen, dette er et lavterkseltilbud. Om du er ute og går i skogen, sykler eller hva man nå gjør, så kan man stikke ned å trene litt balanse og styrke, sier Frøyna.

Ferdig til skolestart

Arbeidet med Tufteparken skal etter planen startes i juni eller juli, slik at parken skal være klar til skolestart. Nå venter de bare på at entreprenøren skal komme og prisen settes, før de kan komme igang.

–  Det er veldig sannsynlig at parken er klar i agust, smiler Frøyna.

Les også: Se bilder fra 3v3-cup på Østre Greverud

Hun legger til at finansieringen er i orden og at de er klare til å starte så fort de har mulighet.

STYRKE PÅ GREVERUD: Tufteparken blir ved siden av den nåværende grusbanen ved siden av Østre Greverud idrettshall. – Der kan man trene alle de store muskelgruppene og balanse, sier daglig leder i Oppegård IL, Hege Frøyna.

– Vi har søkt midler fra Sparkebank 1 stiftelsen og Gjensidigestiftelsen, og også tippemidler. Når det står ferdig håper vi området blir et sted der alle har glede av å være, avslutter Frøyna.

 

Powered by Labrador CMS