KLAR FOR NYE OPPGAVER: Hege Jørgensen forlater Kolbotn for en ny jobb i Serieforeningen For Kvinnefotball. Det er både vemodig og gledelig, ifølge fotballprofilen.
KLAR FOR NYE OPPGAVER: Hege Jørgensen forlater Kolbotn for en ny jobb i Serieforeningen For Kvinnefotball. Det er både vemodig og gledelig, ifølge fotballprofilen.

Klatrer i norsk fotball

Hege Jørgensen forlater Kolbotn og trer inn i ny og sentral jobb innen kvinnefotballen.

Publisert

Hege Jørgensen har alltid vært en markant figur i kvinnefotballen, både som spiller og som leder. Etter en årrekke i Kolbotn IL som primus motor for kvinnefotball-satsningen i klubben, skal Jørgensen nå spre vingene og fly enda høyere opp på fotball-himmelen. 

Hun har takket ja til å bli daglig leder for Serieforeningen For Kvinnefotball (SFK).

– Det er klart at dette både er noe som gjør meg glad og vemodig på samme tid. Kolbotn står så utrolig sterkt i hjertet mitt, og jeg synes vi har fått til så mye bra i toppserielaget. Jeg tar likevel med meg utrolig mye bra fra Kolbotn, og en erfaring jeg tror kommer til å bli nyttig i den nye jobben, sier Jørgensen. 

Les også: Kolbotn-damene er i gang på La Manga

Likerett og like muligheter

Jørgensen starter i jobben 1. mars og hennes første møte med medlemsklubbene blir på SKFs årsmøte fredag 3. mars. Hege vil ha kontorsted på Ullevål Stadion.

FARVEL TIL KLUBBHUSET: Klubbhuset på Sofiemyr blir nå byttet ut med arbeidssted på Ullevål stadion.
FARVEL TIL KLUBBHUSET: Klubbhuset på Sofiemyr blir nå byttet ut med arbeidssted på Ullevål stadion.

En av hennes viktigste oppgaver, blir, ifølge henne selv, å øke likeverdet mellom dame- og herrefotballen. 

– Jeg har brent så sterkt i så mange år for at jenter skal ha de samme mulighetene som guttene til å utvikle seg, og ha den samme respekten. Dette er tross alt Norges største jenteidrett, og selv om vi har kommet et godt stykke på vei til å få større anerkjennelse, er det fortsatt en god vei å gå. I tillegg til at kvinnefotballen ligger mitt hjerte veldig nært, er det først og fremst potensialet som trigger meg. Selv om Norge var relativt tidlig ute med oppstart av fotball for jenter sammenlignet med andre nasjoner, er idretten likevel ung. Produktet har et voldsomt uforløst potensial. Det har jeg lyst til å være med å utvikle, sier Jørgensen. 

Hun gleder seg til å ta fatt på den nye jobben.

– Først må jeg bruke tiden på å sette meg inn i alt arbeidet som både SKF og NFF allerede er i gang med. Jeg ønsker videre å ha en god dialog med alle klubbene slik at jeg får en oversikt over hvordan hverdagen er for dem. Så får vi sammen stake ut en kurs for fremtiden. Det ser jeg veldig frem til, sier hun. 

Les også: Nå kan du bli lagleder for toppserielaget

Ønskes velkommen

Jørgensens engasjement er mer enn velkommen i foreningen også.

– Hege er kjent for sitt brennende engasjement for kvinnefotballen og vi er glade for å kunne få henne om bord", sier styreleder i SKF, Synnøve Tverlid.

– For oss har det vært viktig å ansette en daglig leder som kjenner norsk fotball generelt og kvinnefotballen spesielt, men som samtidig har ønske om å komme inn og videreutvikle SKF og klubbene, sier hun.

Powered by Labrador CMS