SMILER BRETT: Helene Olafsen, her fotografert på sin gamle hjemplass Kolbotn, kan altså gå helt til topps i NRKs Mesternes Mester.

Helene Olafsen kan bli «Mesternes Mester»

Helene Olafsen (27) kan bli den nye «Mesternes Mester» etter at hun tok seg videre fra semifinalen, som ble vist på NRK lørdag 11. mars.

Snøbrettkjøreren Helene Olafsen har imponert i tv-programmet «Mesternes Mester» denne vinteren. Nå gjenstår kun finalen, som sendes på NRK lørdag 18. mars. Hittil har den tøffe Oppegård-jenta satt to nye rekorder og har nå muligheten til å bli den første kvinnelige « Mesternes Mester».

«Kronidiot»

I den første delen av semifinalen satte Olafsen ny rekord i øvelsen «kronidioten», med hele 40 runder og ett hinder. Det holdt til å slå «kron-
idiot»-vinner og «Mesternes Mester» fra i fjor, Thor Hushovd, som hadde rekorden med 37 runder. Anders Jacobsen tok først rekorden med 39 runder, men måtte også se seg slått av Olafsen.  

GOD AMBASSADØR: Nok en gang har Helene Olafsen satt Oppegård på kartet, denne gangen i Mesternes Mester på NRK.

Les også: Se portrettintervju med Helene Olafsen

– Det hadde jeg aldri trodd. Det var veldig gøy, jeg klarte ikke telle lenger enn til runde seks eller noe sånt. Jeg var bare innstilt på å finne en rytme og holde meg til den. Det føltes som det gikk veldig mye tregere en det det faktisk viste seg at det gikk. Jeg prøvde å sette inn en spurt, men hadde ikke nubbesjans, ler Olafsen. 

– Mange smertefulle øvelser

Programmet ble spilt inn på den greske halvøyen Peloppones i sommer, og den tyngste øvelsen for den tidligere snøbrett-stjernen var øvelsen «Skranken». I episode 6, som ble sendt lørdag 18. februar, briljerte Olafsen i denne øvelsen, og holdt seg i hele 10 minutter og 48 sekunder. Det holdt til ny rekord også i denne øvelsen, hvor hun var var på lag med Frode Grodås.  

Les også: Ine Barlie: – Jeg har gjort mitt beste!

– Det er mange smertefulle øvelser, men skranken var nok det vondeste. Da var vi på lag og  jeg var usikker på hvor god Frode var på den øvelsen, da måtte jeg prøve å
skaffe et bra forsprang. 

PS! Saken fortsetter under videoen-spillelisten. Her kan du se årets episoder av programmet «Mesternes Mester»!

Hadde øvd litt

Olafsen forteller at det var en øvelse hun hadde øvd på i forkant av innspillingen. 

– Når jeg fikk vite at jeg skulle være med på «Mesternes Mester» prøvde jeg å trene meg opp på noen av disse øvelsene. Jeg prøvde skranken og sto i to minutter og sa at det skal jeg aldri gjøre igjen. Men det er rart med det, hvordan man klarer det når det plutselig er konkurranse, humrer Olafsen. 

Les også: Les portrettintervju med Helene Olafsen

I SKUDDET: Helene Olafsen kan gå helt til topps i NRK-programmet Mesternes Mester.

Verdig vinner

I finalen kjemper Olafsen mot tidligere skihopper Anders Jacobsen og tidligere kickboxer Tonje Sørlie, og hun er helt klar på at den som vinner fortjener seieren.

– Den beste skal vinne til slutt. Som regel stemmer alltid resultatlisten, det er en av de tingene som er bra med idrett. Det kan gå litt opp og ned, men stort sett stemmer den resultatlisten til slutt og den som vinner fortjener det.

– Før jeg begynte hadde jeg Anders og Frode som store favoritter, men det viste seg at Tonje var en veldig sterk motstander etter hvert. Vi har forskjellige styrker så det kommer litt an på konkuransene men alle er tøffe motstandere. Jeg kimser ikke av noen a dem, sa Olafsen før semifinalen, hvor Frode Grodås mått se seg seg slått av de tre gjenværende finalistene.

Selv om hun ikke røper noe om hvem den verdige vinneren er, holder Oppegård Avis en knapp på at snøbrett-esset tar hjem pokalen. Vi ønsker lykke til og gleder oss til finalen!

Powered by Labrador CMS