SEMIFINALEPLASS: Oppegård-jenta Helene Olafsen (27) er klar for andre del av semifinalen i "Mesternes Mester", som sendes på NRK lørdag 11. mars.

Helene Olafsen videre til semifinale i "Mesternes Mester"

Den tøffe snøbrettkjøreren Helene Olafsen (27), fra Oppegård, er videre til andre semifinale i "Mesternes Mester", som sendes på NRK lørdag 11. mars.

"Mesternes Mester" som ble spilt inn på Peloponneshalvøya i Hellas i sommer, og sendes på NRK på lørdager, nærmer seg slutten. Helene Olafsen har hittil tatt seg til den andre semifinalen, og er én runde unna å sitte igjen som finalist i det anerkjente tv-programmet. 

Selv hadde hun håpet å komme så langt, men var slettes ikke sikker.

IMPONERT: Helene Olafsen (27) har imponert med flere rekorder i årets "Mesternes Mester". Nå er hun klar for andre del av semifinalen.

– Jeg håpet jo det selvfølgelig, men det er et veldig vidt spekter av konkurranser. Man må være på hele tiden. Man må prøve å planlegge litt, det er fort gjort å ryke ut, sier Olafsen.

Ny rekord

I den første delen av semifinalen satte Olafsen ny rekord i øvelsen "kronidioten", med hele 40 runder og ett hinder. Det holdt til å slå "kronidiot"-vinner og "Mesternes Mester" fra i fjor, Thor Hushovd, som hadde rekorden med 37 runder. Anders Jacobsen tok først rekorden med 39 runder, men måtte også se seg slått av Olafsen.  

– Det hadde jeg aldri trodd. Det var veldig gøy, jeg klarte ikke telle lenger enn til runde seks eller noe sånt. Jeg var bare innstilt på  å finne en rytme og holde meg til den. Det føltes som det gikk veldig mye tregere en det det faktisk viste seg at det gikk. Jeg prøvde å sette inn en spurt, men hadde ikke nubbesjans, ler Olafsen. 

Les også: Hjem til Oppegård med ny låt (og baby)

PS! Saken fortsetter under bildet!

NY "KRONIDIOT": Helene Olafsen smalt til med hele 40 runder og ett hinder i øvelsen "Kronidioten", og tok dermed rekorden fra fjorårets vinner Thor Hushovd.

 

Olafsen hadde lagt seg opp en taktikk, og tror det var derfor hun gikk helt til topps i den krevende øvelsen.

– Det var en kombinasjon av en bra "gameplan" og bra teknikk. Jeg er ikke den som har størst motor så jeg måtte prøve å gjøre det effektivt, jeg hadde ingen energi å kaste bort, sier Olafsen. 

– Skranken var nok det vondeste

I episode 6, som ble sendt lørdag 18. februar, briljerte Olafsen i "Skranken". Hun holdt seg i hele 10 minutter og 48 sekunder og satte ny rekord også i denne øvelsen, hvor hun var var på lag med Frode Grodås.  

Les også: – Deilig å få hodet opp fra kneet

– Det er mange smertefulle øvelser, men skranken var nok det vondeste. Da var vi på lag og  jeg var usikker på hvor god Frode var på den øvelsen, da måtte jeg prøve å skaffe et bra forsprang. 

Olafsen forteller at det var en øvelse hun hadde øvd på i forkant av innspillingen. 

– Når jeg fikk vite at jeg skulle være med på "Mesternes Mester" prøvde jeg å trene meg opp på noen av disse øvelsene. Jeg prøvde skranken og sto i to minutter og sa at det skal jeg aldri gjøre igjen. Men det er rart med det hvordan man klarer det når det plutselig er konkurranse, humrer Olafsen. 

TØFFEST: "Skranken" var den tøffeste øvelsen for den tidligere snøbrettproffen.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

Den beste vinner til slutt

Nå gjenstår andre del av semifinalen, og forhåpentligvis også en finale for Oppegård-jenta.

– Det er tre verdige motstandere som er med i semifinalen. Anders og Frode var de jeg så på forhånd at jeg tenkte kom til å være i finalen. Tonje visste jeg så lite om, hun var en lite en joker, sier Olafsen, uten å ville røpe om hun hadde rett i sine antakelser om hvem som tar seg til finaleplass i lørdagens program.  

Les også: – Jeg har gjort mitt beste

ELLEVE TIL FIRE: Her er alle de elleve deltakerne i årets program. Nå er det bare fire igjen som kjemper om tittelen "Mesternes Mester".

Snøbrettkjøreren røper ingenting om hvem som tar pokalen til slutt, men er klar på at seieren uansett er fortjent.  

– Den beste skal vinne til slutt. Som regel stemmer alltid resultatlisten, det er en av de tingene som er bra med idrett. Det kan gå  litt opp og ned, men stort sett stemmer den resultatlisten til slutt og den som vinner fortjener det, avslutter Olafsen.

Powered by Labrador CMS