HJEMME: Oppegård-jenta er hjemme på Oppegård i disse dager med praksis som lærer på Tårnåsen skole.

Mesterlige Helene

Helene Olafsen (27) gikk nesten helt til topps i TV-programmet «Mesterens Mester». Etter finalen ble sendt har livet vært hektisk for lærerstudenten.

Den sprudlende snøbrettkjøreren fra Oppegård har blitt TV-kjendis, det var hun ikke forberedt på, og det har vært mye som har skjedd den siste tiden.

–  Den største utfordringen nå er å sove nok, det er så mye som skjer og jeg prøver å si ja til så mye jeg makter. Jeg synes det er så fint at alle er interessert og engasjert, jeg blir rørt av det, men jeg klarer ikke å rekke over alt, sier Olafsen.

Praksis

For øyeblikket er hun i praksis på Tårnåsen skole og synes det går helt fint å være seg selv, selv om elevene kanskje synes det er litt rart med en kjendislærer.

Les også: Ine Balie: – Jeg har gjort mitt beste

– Det er litt spesielt og veldig hyggelig. Det er utrolig kult at de kan heie på en idrettsjente. Jeg synes det er kult, men rent personlig er jeg der for å gjøre en jobb i en annen rolle enn det jeg er på TV. Jeg føler at jeg er meg selv hele tiden, så det er ikke så vanskelig å bytte mellom rollene, men kanskje noen av elevene har synes det har vært litt rart, sier Olafsen.

PS! Saken fortsetter under bildet!

LEKEN: Den lekne snøbrettkjøreren, Helene Olafsen, tok andreplassen i «Mesternes Mester».

Fryktelig surt

Til tross for en utrolig innsats i «Mesternes Mester»-finalen, holdt det ikke til gull denne gangen. Olafsen er selvfølgelig skuffet, selv om hun synes Anders Jacobsen var en verdig vinner.

STERK: Helene Olafsen imponerte med å være både sterk og sta i «Mesternes Mester».

– Det var fryktelig surt å tape finalen, og jeg synes den siste øvelsen var basert for mye på tilfeldigheter. Hadde vi gjort den øvelsen ti ganger, hadde vi antakeligvis vunnet fem ganger hver, sier Olafsen om den siste øvelsen i finalen hvor hun sto helt likt med Jacobsen.

Les også: Helene Olafsen; – Deilig å få hodet opp av kneet

Hun tror NRK har jobbet mye med å finne kjønnsnøytrale øvelser og er fornøyd med den jobben, men hadde Oppegård-jenta kunne velge, hadde hun valgt fysiske
øvelser i kampen mot den tidligere skihopperen.

– Hadde jeg hadde kunnet velge, hadde jeg valgt mer fysiske oppgaver. Det eneste jeg kunne tatt han på er fysikk, kanskje noe styrkemessig regulert i forhold til kjønn, sier Olafsen.

Pinlig

Selv om Olafsen synes «skranken» var den tyngste oppgave fysisk, var puslespillet med fire brikker som skulle forme en T, en lenger affære enn hun hadde ventet seg.

Les også: Helene Olafsen legger opp

LEKEN: Den lekne snøbrettkjøreren, Helene Olafsen, tok andreplassen i «Mesternes Mester».

– Det var forferdelig å stå å krølle med den T-en. Jeg tenkte ikke på noe annet enn at jeg sto i den badedrakten som varutdelt til meg og var to nummer for liten, og solen gikk ned over Grodås og meg. Jeg sto bare og håpet at Frode skulle klare det, det var så pinlig, fire brikker liksom, ler Olafsen.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Klikk play for å se video!

Mange tilbud

Olafsen vil ikke gå i detaljer, men smiler lurt på spørsmål om vi kommer til å se henne på andre arenaer eller TV-skjermen igjen.

– Jeg har fått tilbud om andre ting i kjølvannet av dette, men jeg har ikke bestemt meg for noe som helst ennå. Det er noen valg som må jeg må ta, det er mye spennende, men livet må gå opp.

 

Powered by Labrador CMS