Håkon Bekkestad mottar en liten oppmerksomhet, men først og fremst en stor takk under åpningen av Hellerasten kunstgress lørdag ettermiddag. Ildsjelen har jobbet utallige dugnadstimer med prosjektet.

Glovarme følelser på iskald åpning

Lørdag ettermiddag foretok Oppegård-ordfører Thomas Sjøvold den offisielle åpningen av kunstgressbanen på Hellerasten. Ingen har brukt mer tid på å få dette i stand enn Kolbotn fotballs Håkon Bekkestad. Utallige gratistimer har blitt lagt ned. Lørdag fikk han lønn for strevet.

Publisert

– Ja, i høyeste grad. Det har blitt mange timer, jeg må innrømme det, men dette er moro. Jeg synes det er veldig moro, gjentar Bekkestad.

– Se den mottagelsen som dette får blant trenere og spillere. Ikke minst i området her, fortsetter han og peker rundt på Hellerasten.

– Dette blir veldig bra for nabolaget. Det bor jo en haug med mennesker her, og veldig mange vil ha dette som sin nærmeste fotballbane. Denne vil jo også bli brukt hele døgnet, med sin plassering ved siden av skolen, påpeker ordfører Sjøvold.

 

Spilleglede

Veldig mange vil ha dette som sin nærmeste fotballbane.

Thomas Sjøvold

Dagen ble feiret med brus, pølser, varm drikke, og som seg hør og bør, fotball. Det ble arrangert en rask internturnering med blandede lag fra flere årganger. Det var fint lite å utsette på spillegleden, selv om det så definitivt var luevær. Men sokker, luer og bøffer har nok de fleste Kolbotn-spillerne et forhold til...

Minicup: Det ble avholdt en intern minicup i anledning den offisielle åpningen.

Sarah Ohren Nyborg (9) og Johanne Thingnæs Lid (9) spiller normalt sammen på Kolbotn-løvinnene. Etter turneringsslutt var det duket for brus, pølser og litt oppsummering. På Hellerasten ble de nemlig plassert på hvert sitt lag, og møtte hverandre til kamp.

– Det var ganske rart, sier Johanne.

Sarah hadde helt nye lagkamerater i denne "cupen", men et velkjent fjes på sidelinjen.

– Jeg hadde pappa som trener, sier 9-åringen, som likte seg svært godt på gresset.

Minicup: Det ble avholdt en intern minicup i anledning den offisielle åpningen.

– Det var morsomt!
– Hva er det mest morsomme med fotball?
– Det vet jeg ikke, sier Sarah.
– Det er å score, understreker Johanne.

Kolbotn-løvinnene trener normalt på Sofiemyr, men ser ikke bort fra at det blir treninger på Hellerasten fremover.

Sarah Ohren Nyborg (9) (t.v.) og Johanne Thingnæs Lid (9) koste seg på cup. Offisiell åpning av kunstgressbanen på Hellerasten.

– Det er veldig deilig med en ny bane, sier Johanne.

– Nye venner

Solveig Dahl-Hilstad (9) så også ut til å trives på banen. Det kunne hun bekrefte.

Solveig Dahl-Hilstad (9) i fint driv.

– Det var veldig morsomt, sier lynvingen fra lag "T2" i mixed zone.

Fjerdeklassingen har spilt fotball siden første klasse, og er klar på hva det morsomste er.

– Man får nye venner, sier hun.

 

Samarbeid

I løpet av de siste årene har det poppet opp flere kunstgressbaner i kommunen. Først ut var Østli Fair Play Arena i 2013. Deretter Flåtestad og Vassbonn, før nå altså nok en, på Hellerasten.

– Nok en er det jo, men vi har vel ikke nok. Det er fordi vi har så fantastisk mye aktivitet i idrettslagene våre, sier Sjøvold.

Oppegård-ordfører Thomas Sjøvold (t.v.) og Håkon Bekkestad fra Kolbotn Fotball.

Han understreker at samarbeidet med idretten har vært en vesentlig faktor for de fire kunstgressbanene.

– Vi klarer å få opp disse banene til en rimelig kostnad, blant annet på grunn av stor dugnadsinnsats. Prosjektlederen har jo vært relativt billig, sier ordføreren og ser smilende bort på Bekkestad.

 

Miljøvennlig

Hellerasten kunstgress er spesiell. Det er en av kun fire baner i landet som har sukkerrør som innfyll, ikke det tradisjonelle gummigranulatet.

Vi er med på å prøve de miljøvennlige løsningene. Det tror jeg er viktig.

Thomas Sjøvold

– Jeg synes det er verdt å ha fokus på miljøaspektet. Vi er med på å prøve de miljøvennlige løsningene. Det tror jeg er viktig, sier Sjøvold.

– Vi håper det skal holde i mange, mange år, men har en avtale med kommunen at vi skal vurdere gresset etter fem år, sier Bekkestad.

– Vi må tørre å være med på prøve. Jeg håper at dette kan være en løsning for fremtiden, sier Oppegård-ordføreren.

– Vi har ligget litt etter

Tross nye kunstgressbaner. Behovet for flater er stort i Oppegård kommune. Ordføreren er klar på at det er viktig at kommunen har et tilfredsstillende tilbud, men er samtidig tydelig på at nettopp det er veldig krevende.

Offisiell åpning av kunstgressbanen på Hellerasten.

– Idrettene vokser, man trener mer enn man har gjort før, og idrettene har utviklet seg til å bli helårsidretter. Vi er veldig ærlig på at vi har ligget litt etter når det kommer til idrettsanlegg.

– Vi er nødt til å ta det litt skrittvis etter hvert som økonomien tillater det, legger han til.

– Men nå dukker det opp et kunstgressdekke til, på Tømtebanen?

–  Ja, og det er nettopp på grunn av det gode samarbeidet vi har med idretten. Vi vet at vi får det til, og at vi jobber bra sammen. Da har vi turt å satse på et nytt kunstgressprosjekt til. Det er primært i kommunal regi, men vi får det ikke til uten at idretten er med som en bidragsyter, sier Thomas Sjøvold.

Powered by Labrador CMS