SLUTTER I KIL: Henning Stubberud har ledet KIL i en mørk periode i klubbens historie. Nå er det slutt.
SLUTTER I KIL: Henning Stubberud har ledet KIL i en mørk periode i klubbens historie. Nå er det slutt.

Gir seg i Kolbotn

Henning Stubberud, daglig leder i Kolbotn Fotball Kvinner, sier takk for seg i klubben.

Publisert Sist oppdatert

25. mai ble Henning Stubberud presentert som ny daglig leder i Kolbotn Fotball Kvinner. Fem måneder senere er det altså slutt.

På spørsmål fra Oppegård Avis om hvilke planer klubben har for sin elitesatsing, benyttet han heller anledningen til å informere oss om at han straks er ferdig i klubben.

– Mitt engasjement i KIL nærmer seg slutten, så kan ikke si så mye om fremtiden til Kolbotn Fotball Kvinner, skriver han til Oppegård Avis i en e-post.

Han bedyrer at det både er udramatisk og planlagt.

– Avtalen var at jeg skulle bidra i en vanskelig periode ut sesongen. Nå er den i praksis over om en liten uke, fortsetter han.

«Sovende drage»

Nyheten kommer trolig overraskende på alle som ikke har sett interne ansettelsespapirer i Kolbotn IL. Da Stubberud tiltrådte sa han nemlig følgende til klubbens nettside om jobben som stod foran ham.

– Kolbotn Fotball Kvinner er en «sovende drage» med et stort uforløst potensial og min viktigste rolle som daglig leder blir å bidra til en god miks mellom topp og bredde. Alle er like viktige og gjensidig avhengig av hverandre. Nå MÅ vi på jobb og jeg håper vi klarer å skape et større engasjement rundt flaggskipet – Toppserielaget. I tillegg er det avgjørende å få til et godt samarbeid med kommune, næringsliv og «folket» både i Kolbotn og i nabokommunene. Dette er vårt ansvar og vi må bygge stein på stein for å lykkes med dette på en bærekraftig måte som kan gagne ikke bare de som er i klubben nå, men sørge for at vi beholder posisjonen vår som en eliteklubb i fremtiden også.

For tidlig å konkludere

Selv om nedrykket altså ikke har hatt noen betydning for avgjørelsen, er han skuffet over at klubben ikke klarte å redde skuta fra totalhavari.

– Min reaksjon på nedrykk er jo skuffelse. Jeg begynner naturlig nok å tenke på kampen som ble avlyst mot Avaldnes og så videre, men faktum er at vi ikke var i bedre i sluttspillet. Vi kan ikke annet en å se på oss selv og evaluere for å forsøke å finne svar som vi kan lære av. Vi klarte ikke å få det beste ut av spillerstallen i sluttspillet. Helt sikkert mange faktorer som har påvirket, men det er litt tidlig å konkludere på dette, skriver Stubberud til Oppegård Avis.

Jobben med å evaluere, konkludere og stake ut en videre kurs på kvinnesiden ledes for øvrig av Kolbotn ILs daglige leder Jan Thomas Birkeland. Dette arbeidet er allerede i gang.

Oppegård Avis vil følge saken tett de nærmeste ukene.

Powered by Labrador CMS