KASTER LOSS: Lørdag kveld er mannskapet i Holmlia Yacht Club klare til å ta imot danseglade og feststemte landkrabber og matroser på Ingierstrand Bad. Fra venstre: Tone Tjærbo Lie, Halvor Bruun, Anki Strøm, Ingvild Plaum og Carina Vestli Jørgensen.

Yacht rock og drinker

Lørdag 18. august setter Holmlia Yacht Club kursen mot Ingierstrand bad, klare for å lage fest for Oppegårds sjøulker og landkrabber.

Publisert

Ikke la deg lure av seilersjargongen eller navnet, Holmlia Yacht Club har på ingen måte noe med båter å gjøre. Selv betegner de seg som et ambulerende kulturhus og en fritidsklubb for voksne. Lørdag 18. august skal de lage liv og røre med klubbkveld på Ingierstrand Bad Restaurant.

Samlingspunkt

Holmlia Yacht Club består av flere kulturelle ildsjeler hvor alt gjøres på frivillig basis.

Les også: Et helvetes liv på Kolben

– Vi vil være et samlingspunkt hvor man kan komme sammen. Dette startet som et svar på et tilbud som manglet. Vi prøver å lage noe som ikke finnes fra før, forteller Anki Strøm, en av kapteinene i Holmlia Yacht Club.

Saken fortsetter under bildet.

SKIP O`OHOI: Holmlia Yacht Club og daglig leder på Ingierstrand Bad Restaurant, Bård Kråkevik (bakerst), gleder seg folk kommer seilende på lørdag.

 

Til sammen er de omtrent 20 aktive ildsjeler, i tillegg til et storband og DJer, og siden oppstarten i 2016 har de stelt i stand omtrent 20 arrangementer av varierende størrelse.

Stupedama og Yacht Rock

På lørdag stiller de opp med fire DJer som skal spille musikk i beste Yacht Rock-stil, alt fra Westcoast til soul og disco. Drinkekartet får også et maritimt preg denne kvelden.

– Bartenderne har allerede tatt i mot bestillinger på spesialdrinker som «Stupedama» og vi gjør ikke annet enn å glede oss til å stupe i det, sier mannskapet samstemt, og legger til at det selvfølgelig vil være muligheter for både styrepils og cocktailer uten alkohol for de som måtte ønske det.

Les også: Toner til håp og trøst

Så langt er interessen for klubbkvelden stor, men det er ingen form for booking, her er det bare å møte opp.

– Vi har nesten tusen interesserte på facebook. Vi har aldri hatt så mange interesserte før, så her er det førstemann til jolla, sier Strøm.

«Yacht Express»

Dørene åpnes klokken 20.00 og siste dans må være unnagjort før klokken 02.00. 

– Siden Ingierstrand Bad er en utflukt å regne, har vi allerede ordnet oss en «Yacht Express» (skyttelbuss) som skal gå i sløyfe mellom Kolbotn, Holmlia og klubbarenaen hele kvelden, forteller Strøm entusiastisk.

Dermed er det ingen grunn til å sitte hjemme på lørdag, ta heller turen ut til messa på Ingierstrand og avslutt sommersesongen med en real festkveld.

Powered by Labrador CMS