ÅPNER BUTIKK: Turid Bondevik viser frem lokalet som snart skal bli «hjertet» av Høyås. 8. november åpner nærbutikken.
ÅPNER BUTIKK: Turid Bondevik viser frem lokalet som snart skal bli «hjertet» av Høyås. 8. november åpner nærbutikken.

Åpner nærbutikk på Høyås

Ideen startet med ønsket om å gi beboere og pårørende et bedre tilbud på kveldstid og i helgene. 8. november åpnes nærbutikken.

Publisert

Avdelingsleder for dagsenteret ved Høyås bo- og behandlingssenter, Turid Bondevik, forteller at det var reformen og stortingsmeldingen «Leve hele livet», som iverksatte planen om å realisere en nærbutikk. Reformen sier blant annet: «Meldingens hovedfokus er å skape et mer aldersvennlig Norge og finne nye og innovative løsninger på de kvalitative utfordringene knyttet til aktivitet og fellesskap, mat og måltider, helsehjelp, sammenheng og overganger i tjenestene.»

– Det er et ønske om at alle eldre skal ha minst en time aktivitet hver dag. På dagtid er mye sentrert rundt dagsenteret og kantina. Vi fant ut at vi ville gjøre noe for å skape mer liv her på ettermiddagstid og kveldstid, sier Bondevik.

Åpner 8. november

Med gode hjelpere fra både frivillige, Landstormen og Rotary er nå prosjektet om å skape en nærbutikk realisert. I hjertet av Høyås blir det åpningsfest fredag 8. november klokken 15.30.

– Vi starter litt forsiktig. Butikken vil holde åpent to ettermiddager på hverdager og en dag i helgene. Vi har allerede flere frivillige på plass, men vi trenger enda flere som kan være med og drifte nærbutikken. Vi håper for eksempel at enda flere pårørende blir med på dette arbeidet, sier Turid Bondevik.

De som ønsker å bidra i driften av kafeen/nærbutikken, kan henvende seg til tidligere virksomhetsleder på Høyås, Marie Gangdal Rolstad: [email protected]

I nærbutikken på Høyås vil det være flere tilbud. Både fersk bakst, samt kalde og varme drikker skal være på plass til åpningsdagen.

– Vi har mange planer om hvordan nærbutikken kan utvikles, både med sortiment og åpningstider. Vi starter litt i det små, og håper dette skal utvikle seg i veldig positiv retning, sier Turid Bondevik.

Får ny jobb

Hun har tidligere hatt stor suksess med flere aktivitetsprosjekter ved dagsenteret på Høyås. Tidligere i år skapte det stort engajsement hos de eldre da Bondevik tok initiativet til å få rugekasse med kyllinger til dagsenteret.

Ved nyttår går Turid Bondevik over i en ny stilling som avdelingsleder for forebyggende helsearbeid i Nordre Follo kommune.