KAN BLI ORDFØRER: Hvis Høyre leverer i valgkampen og gjenerobrer posisjonen i Nordre Follo kommune, er det Cecilie Dahl-Jørgensen Pind som overtar klubbe og kjede.

Toppkandidatene klare

Kommunens to største partier gjør seg klare for neste års kommunevalg. Nå er det klart hvem som blir Høyre og Arbeiderpartiet sine ordførerkandidater i Nordre Follo.

Publisert Sist oppdatert

For Ap var det lite overraskende at det satses på ordfører Hanne Opdan i en periode til. Så lenge lyst og motivasjon er på plass, er det svært sjelden med endringer på toppen for et parti i posisjon.

For Høyre er det derimot nye tider. Etter at Høyre mistet makten i tidenes første kommunevalg for Nordre Follo kommune i 2019, er det på tide med nye koster på topp. Nå er det Cecilie Dahl-Jørgensen Pind som skal i ilden som partiets nye ordførerkandidat.

Glad ordførerkandidat

Selv om hun hadde en enstemmig nominasjonskomité i ryggen, var det likevel en viss spenning foran mandagens nominasjonsmøte.

Da applausen hadde lagt seg, stod hun som partiets klare kandidat.

– I kveld var det mange følelser. Jeg var glad, spent og gira. Tusen takk for tilliten - jeg lover å gjøre mitt aller beste, innledet Dahl-Jørgensen Pind, på sin egen Facebook-side etter valget.

GOD STØTTE: Denne heiagjengen, bestående av tidligere ordførere og varaordførere i Oppegård og Ski, er god å ha i ryggen. Fra venstre: Harald Vaadal, Tine Linnestad, Bjørn Kristiansen, Sylvi Graham, Jan Petersen, Tore Haugen, Kjell Pettersen, Cecilie Dahl Jørgensen Pind, Georg Stub og Thomas Sjøvold.

Samlet parti

Ifølge ordførerkandidaten, som inneværende kommunestyreperiode har vært gruppeleder for Høyre, sier at prosessen viser et samlet parti.

– Jeg er stolt, ydmyk og glad for at jeg kunne gå inn i møtet med støtte fra en enstemmig nominasjonskomité for mitt kandidatur. Jeg er også glad for at nominasjonsmøtet har valgt å støtte opp under innstillingen. Det viser samhold, og en god start på valgkampen. Tusen takk for tilliten!, forteller Dahl-Jørgensen Pind.

Powered by Labrador CMS