ODA SKAUG: Hun står som nummer 20 på Høyres liste til valget. Dermed er det ikke usannsynlig å se hun i kommunestyresalen i septemeber.
ODA SKAUG: Hun står som nummer 20 på Høyres liste til valget. Dermed er det ikke usannsynlig å se hun i kommunestyresalen i septemeber.

En grønn kommune med blå politikk

Endelig kommer også de unge på banen i valgkampen i Oppegård Avis. Oda Skaug fra Unge Høyre mener kommuen må bruke innkjøpsmakten sin til å få plass flere solcelletak på kommunale bygg

Publisert

Klimaendringene har kommet for å bli. Nå er det høye temperaturer og ekstremvær flere steder i verden. Å ta vare på naturen er noe av det viktigste vi kan gjøre for de som kommer etter oss. Det må være lønnsomt for bedrifter og oss mennesker å omstille oss til grønnere løsninger.

For å forhindre høye temperaturer og ekstremvær, så er vi nødt til å kutte utslippene våre, men ikke utviklingen av Norge. Samtidig som vi skal kutte utslippene, så må vi sørge for en god balanse mellom vekst og vern.

–  Vi har ressursene, flinke folk og kapitalen

Derfor er det viktig å se på enda flere muligheter til å bygge ut mer fornybar energi og grønnere løsninger. Vi har ressursene, flinke folk og kapitalen til å drive god fornybar energi i Norge.

De siste fire årene har Arbeiderpartiet styrt Nordre Follo. Enda har jeg ikke sett noen gode løsninger for å kutte utslippene i kommunen, uten å slutte med god verdiskapning. 

I Nordre Follo må vi jobbe mer med å få flere kommunale tak med solceller. I denne perioden har kommunestyret et enstemmig vedtak om å få på plass solceller på kommunale bygg, uten at de rødgrønne har klart å få dette på plass. Høyre vil jobbe for at det blir enklere å etablere solceller, både på private og offentlige bygg.

Må bruke innkjøpsmakten 

Det skal alltid være lønnsomt å velge klimavennlig. Derfor er det viktig at kommunen samarbeider mer med befolkningen, næringslivet og frivilligheten, blant annet ved å redusere matsvinn, etablere flere grønne arbeidsplasser, legge til rette for grønnere byggeprosjekter og å være et godt eksempel ved å ta miljøvennlige valg.

Kommunen må selv bruke innkjøpsmakten sin, og få på plass gode grønne løsninger. Høyre vil mer for Nordre Follo.

Oda Skaug
Organisatorisk Nestleder i Follo Unge Høyre
Kandidat nummer 20 på Nordre Follo Høyre sin liste

Powered by Labrador CMS